It’s Totally Okay to Live an Average Life. Who Told You Otherwise?

At one point of time, aku tak perlu dah org accredited me. Aku tak perlu dah orang kata,

Sabar,
Kau sebenarnya ada bakat, ada potensi,
Kau sebenarnya hebat

Dah tak perlu.
Pasal aku dalam satu titik di mana
Aku dah terima diri aku secara total
Aku terima aku begini. Aku akui hakikat. Ya aku x hebat. Ya aku tak kemana. Ya aku hidup biasa2 ja. So what? Apa kaitan dgn kamu? Aku guna beras kamu kah? 😂

Walaubagaimanapun,
Aku mula sedar. Tak perlu pun nak jadi paling hebat. Tak perlu pun depress kalau memang tak ada bakat. It’s okay to become average. It’s okay to fail. It’s damn okay to live on limited sources.

Yang kata tak ok. Takda masa depan. Diorg bandingkan dengan siapa? Dengan diri mereka? Jd mereka la yg patut sedih. Bukan kita. Sebab mereka letak kayu ukur dlm hidup baru mereka rasa bahagia…

Kita cukup la rasa bahagia dgn apa yg kita ada. Ada rezeki lebih Tuhan bagi, alhamdulillah. Takda, takpa. Yg ada rezeki lebih tu, bukan bermakna rezeki duit dan harta tu dtg sekali pakej caci umpat tiket halal untuk mengkeji org lain pula

Aku tak benci org. Aku cuma jauhkan diri drp sifat dia. Once kalau dia dah decide nak berubah jadi baik, aku bole je accept balik. In fact, kau jahat ke kau baik ke, aku x peduli pun. Takde kaitan pun dgn aku.tak effects pun. Kau nak ending yg baik, kau usaha jd baik. Kau nak lingkup, teruskan la. Aku? Aku xkn tegur. Biarkan. Buat semak kepala aku je org2 mcm ni. Selalu aku tinggal je. Biar la dah kawan/hidup sama bertahun2.

Maybe sbb aku tak pernah sayang org. Dulu aku sayang family aku. Tapi mcm ni diorg buat. Sekarang aku neutral ja. Sayang tak. Benci pun tak. Nak buat apa, up to you lah. Ada mampu, aku tlg. Tak mampu, aku ckp xmampu. Setel. Aman kepala aku.

Dah kenapa post ni lain macam? 🤔

Sbb aku pelik la, mulut macam longkang tp rezeki kau melimpah ruah. Apa amalan kamu ya? 😂

Tak best. Aku lagi suka dunia yg aman damai. Less talk, less mistakes, less drama. Do not disturb other people’s lives la wey. Adoiiii

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: