Positif, atau just State of Denial?

Manusia ni ada beza yg betul2 positif dan yg just bodoh (state of denial)

Situasi:
Selalu dibenci org, selalu dikhianati..

Org yg denial:
Takde2..diorg tu bukan sengaja nak aniaya aku, si A, atau si B..maybe dia da masalah dalaman sebab tu dia bersifat kejam terhadap org lain.–dan terus fokus mencari2 sebab murni menghalalkan perbuatan buruk org tu (wadefak)..maybe sbb sayang, atau x bole terima hakikat (denial)

Positive:
They said things like “It’s okay apa dia nak buat pun. Aku paham xsemua org perlu suka kita. Dan even dia x suka pun x perlu sampai bg efek kat aku. Abaikan je dia. Aku pun ada x suka org jugak..its completely normal”–dan terus fokus benda lain. Tapi tak bermusuh dgn sesiapa .kalau org tu nak dtg berdamai, dia terima dgn hati terbuka…



Org yg positif, dia melihat dr sudut pandang, mengiakan realiti, dan tak ambil port dan move on. Dia bahagia dan relax dan cool tanpa perlu dia ambil port kenapa si X layan dia mcm tu. Bagi aku tak perlu tau pun. Kalau org rasa aku jahat, then jauhkan la diri. Apa susah. Aku pun x pernah claim diri aku baik lol😪

Org yg denial ni plak acah2 suci murni..dah tau hakikatnya buruk tp xnk terima kenyataan..susah payah kerah otak fikir yg baik2 semata2 nak nafikan yg dia loser..pastu claim diri tu positif..org mcm ni jenis makan dalam..dan x mustahil di bole jd lg teruk suatu hari nanti.

Dalam rumah tangga pun dia xkn bahagia sebab di sendiri yang sekat kebahagiaan sendiri, bukan pasangan.


Jadi, anda yang mana? Betul2 positif ke atau acah2 positif je?

Perlu diingat ea org yg denial ni takkan bangun pertahanan hak dia, tak tegas, dan bia diri dianiayai dgn alasan xpe la dia tu maybe ada masalah tu yg buat aku mcm tu. Dan relakan diri dianiaya berterusan so that boleh dapat simpati orang

So org2 mcm kau ni acah2 victim dan istilahnya adalah: menzalimi diri sendiri

Org yang zalim Allah takkan terima doa dia termasuklah golongan menzalimi diri sendiri. Full stop.

6 thoughts on “Positif, atau just State of Denial?

Add yours

  1. Zanaflex Overnight Shipping Pain Killers Nitroglycerin Tablets For Sale [url=http://xbmeds.com][/url] Cialis Generique Gratuit Buy Celebrex 200 Mg Amoxicillin S Side Effects Cialis Vendita Pillole [url=http://ordercheapvia.com]viagra[/url] Sildenafil 100 Acheter Cialis 10mg En France Cheap Kamagra Online Pharmacy Viagra A Roma Kamagra Review Forum Lopressor [url=http://bycheapvia.com]viagra[/url] Levitra Sotto Lingua

    Like

  2. Order Now Clobetasol Cash Delivery Zithromax Azithromycin Tablets [url=http://cdeine.com]viagra[/url] Dealing With Anger Caused By Cymbalta Discount Finasteride Cialis Es Con Receta Kamagra Viagra Erfahrung [url=http://gnplls.com]levitra classification[/url] buy brand name accutane Viagra In Wiesbaden Kaufen Viagra 48 Ore Zithromax And Echinacea What Is The Quickest Way To Get Viagra Herbal Oral Jelly [url=http://curerxshop.com]cialis overnight shipping from usa[/url] Amoxicillin Dental Use Interaction Amoxicillin With Doxicillin Viagra Sin Receta Espana Amoxicillin Ok To Be In Sun [url=http://viaonlineusa.com]viagra prescription[/url] Amoxicillin Symptoms For Sale Free Shipping Macrobid Cheap Overseas

    Like

  3. Cialis Viagra Roma Direct Cheap Isotretinoin Curacne Next Day [url=http://gaprap.com]viagra[/url] Amoxicillin A 45 Picture Propecia Y Ebay Cialis E Tiroide

    Like

  4. Como Comprar Cialis En Espana Cialis Vendita In Svizzera [url=http://buycial.com]cialis[/url] Buy Tamoxifen Research Chemical Cialis 5 Mg Vs 20 Mg [url=http://crdrugs.com]cheap cialis online[/url] Viagra Terapia Antipertensiva Acheter Kamagra Gel Marseille Walmart Prescription Drug Plan Stendra Can I Purchase Achat De Viagra En Suisse [url=http://staminamen.com]viagra vs cialis[/url] Costa Rica Pharmacy Cialis Buy Prednisone 10mg Comprar Cialis Barato Sin Receta Shipped Ups Macrobid Medication Store Viagra Gibraltar Ferrand [url=http://ordercheapvia.com]viagra online prescription[/url] Viagra in polen kaufen Como Comprar Cytotec Sin Receta Medica How Good Is Amoxicillin For Cialis Preisvergleich Ohne Rezept Where To Buy Cialis Yahoo [url=http://cheapestcial.com]cialis from canada[/url] Levitra Mudigkeit Il Cialis Forum Buy Propecia No Rx

    Like

  5. Keflex And Antacids Levitra Free [url=http://ciali5mg.com]generic 5mg cialis best price[/url] Cialic Best Price 5mg Canada Prezzo Kamagra Turchia Suhagra Pills Berichte Uber Levitra [url=http://orderciali.com]cialis no prescription[/url] Acheter Xenical Wath Is The Store To Buy Viagra Comprar Cialis Fabrica [url=http://addrall.com]buy orlistat 120mg online in uk[/url] Efectos Secundarios Cialis 20 Mg Cialis 60mg [url=http://elc4sa.com]viagra[/url] Best Price On Cialis 5mg Finax For Sale Prix Cialis 5 Mg

    Like

  6. Dog Cephalexin Reaction mail order isotretinoin Aurora Amoxicillin Enterobacter [url=http://cialisan.com]cialis no prescription[/url] Pantoprazole From Canada Bentyl 20mg Diciclomina Baclofene Dosage

    Like

Leave a Reply to JeaExorse Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: