[Nikah Kahwin] Permohonan Kebenaran Berkahwin Negeri Pahang Untuk Pihak Perempuan

Hai, kepada wanita-wanita dan gadis-gadis negeri Pahang yang bakal berkahwin, di sini ada sedikit panduan bagaimanana untuk memulakan proses memohon kebenaran berkahwin negeri pahang kadang-kadang kita ni dah lama pi kursus kahwin, atau masa pergi tu pergi yang negeri lain punya, jadi setiap negeri ni proses dia ada sedikit berlainan. macam sis kursus kat selangor,... Continue Reading →

[Life Hack] The Robbers, The Rapist Won’t This. Please Share Amongst Your Loves One.

PUT YOUR CAR KEYS BESIDE YOUR BED AT NIGHT Tell your spouse, your childrden, your neighbors, your parents, your Dr's office, the check-out girl at the market, everyone you run across. Put your car keys beside your bed at night. If you hear a noise outside your home or someone trying to get in your... Continue Reading →

[Jenayah] Ibu 7 Anak Dirogol Dengan Kejam dalam Alphard Oleh 4 Lelaki Bukan Islam, Diperlakukan Seperti Binatang – FB Malaysian Response Team

#SayNoToArak. Sediakan tisu kerana anda pasti menangis ๐Ÿ˜ญ Teringat kes Court Klang, empat lelaki (bukan Islam) didakwa rogol ibu anak tUjuh dalam Alphard (pekerja kilang. Mangsa Islam dan bertudung litup) . . Sorang lagi OKT (org kena tuduh) tak didakwa rogol, tapi seks oral sebab dia masukkan anu dalam mulut mangsa. Dan sepanjang kejadian rogol... Continue Reading →

[Resepi] Homemade Chicken Finger Nugget with Carrots

Sedappp gile.... kalah ayamas..๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ buat sendri frozen lagiii ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ #naget corrot&ayam #sesuaiuntukdiet #jimatpitihwatsendiri Bahan2 Isi ayam (byk lg sedap) Carrot(byk pon boleh) Roti gardiner 4kepng ataw lebih Bawang putih(2 @ 3ulas) Telur 1 ataw 2bji (ikut adunan) Garam(cukup rasa) Perasa sikit Lada sulah sikit Cara- cara ๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘‰#blend semua klau xguna blend kering kena tmbh air... Continue Reading →

[Resepi] Resepi Cheesy Corndog Khairulaming Rasapop

Cheezy Corndog untuk hujung minggu korang ๐Ÿ˜๐Ÿ˜. Bahan-bahan: 3 sosej yang direbus 6 keping keju Lidi secukupnya 2cawan tepung gandum 2 biji telur Garam and lada hitam 1 sudu tepung penaik 1 1/2 cawan susu segar (fresh milk) Simple je kan?! Yummy! SELAMAT MENCUBA! Sumber khairulaming

[Kehidupan] 10 Dugaan Semasa Bertunang

Artikel asal oleh: Sirap Limau dot com Zaman bertunang sebenarnya adalah fasa perkenalan dan persediaan bagi pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Dari segi agama Islam, bertunang disebut โ€˜khitbahโ€™ dalam bahasa Arab yang bermaksud permulaan kepada pernikahan yang merujuk kepada proses โ€˜melamarโ€™ seseorang wanita oleh pihak lelaki. Rata-rata alim ulama menyatakan bahawa hukum bertunang adalah... Continue Reading →

[Kehidupan] Jangan Benci Terhadap Orang Yang Sering Melakukan Maksiat, Tapi Bencilah Pada Perbuatannya Saja

dipetik daripada https://humairoh.com/bencilah-maksiat-tapi-sayangi-pendosanya-musuh-kita-adalah-kemaksiatan-dan-bukan-pendosanya/ Banyak orang yang membenci orang lain hanya karena ia telah berbuat sesuatu yang dibenci oleh Allah. Yaps, bencilah perbuatan maksiat tapi jangan sampai kita salah mengartikan bahwa kita juga boleh membenci orang sebab ia sudah melakukan kemaksiatan, karena hal ini sudah menjadi salah kaprah dalam kehidupan masyarakat kita. Padahal yang benar adalah,... Continue Reading →

[Kehidupan] Anak Wajib Mentaati Ibu Bapa Yang Bermaksiat — Reblog from muslimcambodiablog

BILA ORANG TUA BERBBUAT MAKSIAT. APA YANG HARUS DILAKUKAN ANAK? Terkadang seorang anak harus menghadapi orang tua yang belum mengerti tentang ajaran Islam. Sebagai akibatnya, ia harus menyaksikan orang yang sangat ia cintai dan hormati melakukan perbuatan maksiat atau menghalang-halangi si anak dari perbuatan amal shaleh. I. RUANG LINGKUP PENGERTIAN BERBAKTI KEPADA ORANG TUA Pengertian... Continue Reading →

[Kehidupan] Benarkah redha Allah bergantung pada redha makhluk-Nya?

Assalamualaikum warahmatullah, Saya percaya, kita tentu pernah mendengar perihal โ€˜redha suamiโ€™. รalam entry Hak isteri melawat ibu bapa tanpa izin suami yang lepas juga, Laman-Seri ada memetik hadis Rasulullah SAW daripada Abdullah ban Amru r.a. yang bermaksud, โ€œKeredhaan Allah daripada keredhaan ibu bapa dan kemurkaan Allah daripada kemurkaan ibu bapa.โ€ (Hadis riwayat at-Tirmizi)โ€™ Tidak dinafikan,... Continue Reading →

[Kekeluargaan] Malu Apabila Ibu Tidak Sembahyang

SOALAN: Dalam urusan rumah tangga, ibu seorang yang baik dan bertanggungjawab, tetapi setelah saya berumur 18 tahun sekarang ini, saya tidak pernah melihat ibu sembahyang, biarpun umurnya mencecah 50 tahun. Saya benar-benar rasa malu lebih-lebih lagi apabila ada saudara-mara yang bertanyakan tentang ibu. Saya tidak tahu sama ada bapa sedar atau tidak hal ini. Beberapa... Continue Reading →

[Cinta] MusMuncitMek! — Part 4

Mark the date... 14.10.18 menjadi hari bersejarah dalam hidup ai dimana mulai drp hari ini, ai dah bergelar tunangan orang. tak pernah termimpi akan melalui proses ni sebab sebelum ni macam give up soal jodoh, but now ia dah pun jadi realiti.. Pasangan yang memahami.. Menjadi tunang kepada Encik Muslim amat membahagiakan hati. seorang yang... Continue Reading →

[Kecantikan] Jenis-jenis Penuaan Kulit

Types of skin aging: 1) Intrinsic Aging 2) Extrinsic Aging 1) Intrinsic - faktor dalaman Ditentukan kebanyakkan oleh - genes kita sendiri, faktor keturunan, mostly menentukan skin type, ada yang menentukan certain alergi, acne, tapi boleh overcome 2) Extrinsic - faktor luaran Pancaran cahaya matahari, lifestyle, pollution (80% mempengaruhi keadaan kulit kte) Another factor dalaman... Continue Reading →

[Kecantikan] Mengapa Kulit Kita Mengalami Penuaan?

Timewise 3D - Defense, Delays, Delivers Kulit start mengalami penuaan sekitar purata usia 23-25 tahun. Ia disebabkan oleh Intrinsic - genetic, hormon Extrinsic - uva, pollution, environment Extrinsic- radikal bebas yg merosakkan sel kulit kita. Sel yang rosak akibat radikal bebas taid akan mnyebabkan penuaan. jadi antioxidants yang akan melawan radikal bebas tadi dri merosakkan... Continue Reading →

[Dunia] Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor

Facebook dipenuhi dengan cerita Khabib Nurmagomedov dan Conor McGregor. Siapa mereka? Dan kenapa panas betul hal mereka berdua hari ini? Baik, ini cerita ringkas mengenai mereka. Conor McGregor ni seorang petarung UFC yang menganggap dirinya King. Dia berdendam dengan seorang petarung dari Rusia, Khabib yang juga beragama Islam. Si Conor ini menyerang peribadi Khabib berbulan-bulan... Continue Reading →

[Food] Thai Food Festival, TESCO Nilai

Ladies Archery, Bandar Seri Putra it held at shoplot. level 1. suitable for beginner. 2 hours class, continued by little tounament, and ended by giving certs to participants. my rate to this place is 3.0/5.0 Coffee Caramel McDonalds - ice cream session new product from Mcdonalds. the taste is good. the coffee taste is so... Continue Reading →

Cara Wanita Bersedekah

Bagaimana wanita boleh bersedekah, sedangkan mereka adalah suri rumah dan mereka juga tidak punya gaji atau gaji tidak seberapa untuk disedekahkan? Apabila seorang wanita mendengar tentang keutamaan sedekah, ada yang merasa sedih dan berandaikan dengan berkata: "Bagaimana, sedang aku tak punya duit?" Walaupun demikian, kita wanita diperintahkan untuk bersedekah. Rasulullah SAW bersabda: "Wahai setiap wanita,... Continue Reading →

MusMuncitMek! — Part 3

29/9/2018, 1.00am midnight Drive to Penang from Kuala Lumpur, alone, using my white viva. Original plan was to take bus but you know, i am very lazy to carry all my bags and belonging and comfortably drive alone so that I could stop at every places I want. Futhermore, after re calculating all the costs... Continue Reading →

Resepi Donut Kentang Gebu

Bahan-bahan 1 kg tepung gandum 3 biji ubi kentang(di rebus dan di lenyek) 3 sudu besar marjerin 1 bungkus Mauripan 3 sudu besar gula 1 cawan air suam Air secukupnya Cara2 satukan air suam..mauripan dan gula.. ( biar smpai kembang) Dlm bekas lain lenyek ubi dan marjerin.. masukkan tepung gaul sebati..dah kembang mauripan terus masuk... Continue Reading →

Apa Itu Syukur? Bagaimana Cara Bersyukur, dan Apa Kesan Syukur Ke Atas Kita?

Apa itu syukur? daripada tazkirahskpc3, syukur bermaksud: Memuji, berterima kasih dan merasa berhutang budi kepada Allah (s.w.t) atas kurniaan-Nya, bahagia atas kurniaan tersebut dan mencintai-Nya dengan melaksanakan ketaatan kepada-Nya. Bersyukur (berterima kasih), kepada sesama manusia lebih cenderung kepada menunjukkan perasaan senang menghargai. Adapun bersyukur kepada Allah (s.w.t) lebih cenderung kepada pengakuan bahawa semua kenikmatan adalah... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑