[Kecantikan] Mengapa Kulit Kita Mengalami Penuaan?

newtimewise3d-miracleset-hero-1.jpg

Timewise 3D – Defense, Delays, Delivers

Kulit start mengalami penuaan sekitar purata usia 23-25 tahun.

Ia disebabkan oleh
Intrinsic – genetic, hormon
Extrinsic – uva, pollution, environment

Extrinsic– radikal bebas yg merosakkan sel kulit kita. Sel yang rosak akibat radikal bebas taid akan mnyebabkan penuaan. jadi antioxidants yang akan melawan radikal bebas tadi dri merosakkan sel kulit kita

Contoh – kita potong epal. permukaan Epal yang terbuka tu terdedah dengan radikal bebas, so epal td akn lebam and rotten

So mcm mana nak melawan and melambatkan penuaan?

1. Encapsulated resveratrol
– encapsulated bermaksud active ingredients dalam skincare kita tu dibalut dalam lapisan lipid dan air supaya dia lebih stabil, dapat masuk dan pecah dalam skin kita supaya pemakaian lebih effective and taklah terbazir pada luaran skin atau evaporated
– Resveratrol pula adalah antioksida yang pling bagus yang boleh disapu pada permukaan skin kita. Dalam badan kita ada natural antioksida tapi kita perlukan lebih banyak lagi antioksida untuk bntu lawan radikal bebas. Resveratrol ni kita extracts dri buah anggur and japanese knotweed. Dia akan bekerjasama dengan antioksida dalam skin kita

2. Vitamin B3
– vitamin 2in1 – dia brightening agent yang bertindak sebgai antioksida so dia dapat merawat wrinkles dan juga hyperpigmentation dalam satu masa
– Selain tu vitamin b3 juga dapat merawat jerawat and kulit berminyak

3. Age Defying Peptide
– Made up of amino acid yang akan mnyokong elastin fibre dan juga kolagen dalam kulit kita.
– Elastin ibarat spring dalam tilam dan kologen ibrat span, makin lama tilam tu makin kendur spring n span kan? Sama juga kulit kita, mkin kita berusia elastin and kolagen kita pun berkurang so peptide ni lah yang akan support dari skin kita lembik n kendur juga.

kredit: Kay from Astra

Advertisements

3 thoughts on “[Kecantikan] Mengapa Kulit Kita Mengalami Penuaan?

Add yours

  1. Alopecie Physiologique [url=http://buyonlinecial.com]cialis online[/url] Cialis Las Palmas Cytotec Udi Comprar Cialis En Internet Order Zithromax Cheap [url=http://levipill.com]viagra vs cialis vs levitra[/url] Venta Cialis Sin Receta Pharmacy Stores In Canada Buy now isotretinoin claravis Viagra 24 Ore Cabergoline Sales [url=http://gnplls.com]levitra vardenafil generico[/url] What Is Keflex Meds For Propecia Viagra Combined Pharmacy Canadian Superstore [url=http://sildenaf100.com]viagra[/url] Amoxicillin And Lab Tests Generique Nolvadex Usage Of Cephalexin Achat Amoxicillin Acheter Bon Marche [url=http://brandcial.com]cialis[/url] Cialis Wikipedia

    Like

  2. Comment Commander Du Viagra Cheap Doxycycline 180 100 Mg Without Rx [url=http://lapizmoon.com]cialis 5mg best price[/url] Viagra A Los 40 Anos Mono And Amoxicillin Rash

    Like

  3. Priligy Dapoxetina Senza Ricetta Amoxicillin For Impetigo [url=http://cialionline.com]buy cialis[/url] Where To Buy Hydrochlorothizide 25mg Cialis For Daily Use Cost Buy Priligy Germany Zithromax For Asthma [url=http://adrugo.com]cialis 5mg best price[/url] Viagra Torrino Kamagra Wiki Dog Throat Infection Cephalexin Kennell Cough Desyrel [url=http://try-rx.com]cialis prices[/url] Progesterone Price Price Of Viagra Viagra Prezzo Le Viagra Est Il Efficace [url=http://cialicheap.com]cheap cialis[/url] Does Keflex Have Generic order accutane from canada Comprar Cialis Navarra Brand Name Cialis Domperidone For Sale [url=http://viaonlineusa.com]viagra online pharmacy[/url] Order Xenical Orlistat Cheap Order Propecia No Rx Prix Du Cialis Medicament [url=http://kamagpills.com][/url] Amoxicillin For Dogs Colds generic isotretinoin skin health low price Viagra Ou Acheter Forum

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: