[Kehidupan] Islam Is The Way Of Life — Bagaimana Keluar Daripada Masalah dan Belengu Hidup

Ada seseorang pernah pesan dekat aku,

Kalau kita rasa doa kita tak dimakbulkan, tak didengari, dah puas berdoa dan berusaha tapi keadaan masih x berubah tak memihak pada kita,

Dia cakap, kalau begitu keadaannya, cuba setiap kali sebelum solat fardhu, buat solat sunat taubat dua rakaat. Sebelum subuh, sebelum zuhur, sebelum asar, sebelum maghrib dan sebelum isyak

Lagi bagus, bangun tengah malam sebelum solat hajat, solat sunat taubat dulu dua rakaat

Kerana boleh jd doa kita tak makbul, amalan2 kita tak diterima Allah, adalah kerana banyakknya dosa kita yg belum Allah ampun..

Bila sy cuba buat, tak semua solat fardhu sy mampu mulakan dgn solat sunat taubat. Buat masa ni sy mampu buat sebelum isyak je. Hidup alhamdulillah perlahan2 berubah. Sy dh boleh nmpk kat mana salah silap saya..sy bole pelan2 betulkan hidup sy

Bilamana sy rasa bnda ni sesuatu yg bermanfaat, sy share pulak dengan korang semua, semoga semua org dpt manfaat yg sama.. sapa nak copy, copy je…tiada copyright dalam berdakwah..

Kita jgn sombong diri mentang2 kita tak pernah membunuh, minum arak, atau berzina, kita dah rasa diri kita baik..padahal kita x sedar dosa kecil kalau hari2 buat pun jd besar, dan menjadi penghalang2 doa antara kita dengan Tuhan.

Nak berjaya dunia akhirat tak ada specific attributes. Ia adalah gabungan beberapa usaha dan beberapa doa…tak semestinya buat ini sahaja dah menjamin syurga, kita tetap perlu teruskan solat,puasa, zakat, berbuat baik pada org tua dan anak yatim, bersedekah dan sbg nya

Kerana, ISLAM ADALAH CARA HIDUP bukan semata agama. Jangan pisahkan Islam drp kehidupan seharian kita.

ISLAM IS THE WAY OF LIFE.

6 thoughts on “[Kehidupan] Islam Is The Way Of Life — Bagaimana Keluar Daripada Masalah dan Belengu Hidup

Add yours

  1. Propecia O Proscar [url=http://gemeds.com]kamagra la caixa[/url] Onljne Pharmacies Cialis Mal De Tete Preis Fur Propecia No Prescription 3 Mg Estradiol Pills [url=http://catabs.com]priligy quanto costa[/url] Acquistare Cialis In Italia Propecia En Falta Acheter Cialis Ligne Andorre Canadian Pharmacy Viagra 100 [url=http://xzanax.com][/url] 2275 93 Amoxicillin Propecia Peluqueria Caida Del Cabello Propecia Finasteride Propecia Itch Skin Can Amoxicillin Cause Temporary Impotence [url=http://purchasecial.com]cialis vs viagra[/url] Cialis Para Eyaculacion Precoz Can I Purchase Fedex Provera Delivered On Saturday Pdr Side Effects Rare For Amoxil

    Like

  2. Zithromax And Pneumonia [url=http://kamagorder.com][/url] My Canadian Pharmacy Meds Canadian Drugs [url=http://xzanax.com][/url] Mezclar Viagra Y Alcohol Propecia 90 Tablets Buy Liquid Amoxicillin Tamoxifene 20mg Kamagra Sales Australia [url=http://abtsam.com]viagra[/url] Acheter Du Cialis En Allemagne Silagra Online Bestellenatomoxetine Pfizer Viagra 100mg Online Levitra Femme Clomid Pills For Sale Amoxicillin Acid [url=http://cialonlineno.com]canadian pharmacy cialis 20mg[/url] Levitra Langzeitschaden Quanto Costa Il Viagra Da 100 Mg Viagra On Line Con Mastercard Cialis Cher [url=http://drisdol.com]cialis[/url] Cialis Viagra Habitamos Viagra E Cocaina [url=http://cdeine.com]viagra[/url] Effets Secondaires Cialis Prostate

    Like

  3. For Sale Progesterone Next Day Tablets Fedex Shipping Cialis Uberdosiert [url=http://try-rx.com]cialis vs viagra[/url] Ciprofloxacine 250 Mg Posologie Cytotec 200 Mg Cialis Achat En Belgique Buy Kamagra Canada Achat Kamagra Cialis En Ligne [url=http://elc4sa.com]viagra[/url] Propecia Causes Impotence Online Viagra Viagra Da 25

    Like

  4. Canadian Pharmacy No Presc Cialis Pas Generique Como Comprar Cytotec Sin Receta Medica [url=http://cialcost.com]buy cialis online[/url] Genraic Viagra For Men Cialis Viagra Belgique Bactrim Antibiotic Buy Online Propecia Haarwuchsmittel Acomplia El Amoxil [url=http://nefoc.com]propecia en espana receta medica[/url] Purple Viagra Keflex To Treat Bronchitis Allergies To Amoxicillin Cialis Que Dosis Tomar [url=http://cpsmeds.com]tadalafil cialis from india[/url] Cialis Mg 5 Costo Propecia Farmacia [url=http://4nrxuk.com]viagra pas cher[/url] Amoxicillin Strengths Produit 161 Buy Generic Plavix 75 Mg

    Like

  5. Osu Levitra In Farmacia Cortef Without A Prescription Cialis Shop [url=http://sildenafbuy.com]viagra[/url] Viagra Pills Lowest Prices Venta Cialis Andorra Levitra Eigenschaften Amoxicillin 93 3109 [url=http://sildenaf50.com]online pharmacy[/url] Cialis Generic Overnight Shipping Lasting Longer Tips Venta De Levitra Generico Was Bedeutet Levitra Buy Viagra Online With No Prescription [url=http://demalan.com]viagra[/url] Where can i buy isotretinoin North Ayrshire Female Indian Viagra Tablets Need Progesterone 100mg Tablets Quick Shipping [url=http://purchasecial.com]cialis for sale[/url] Viagra Samples Canada Discount Legally Provera Irregular Periods Order Us Store Cheap Cialis Order Online [url=http://curerxfor.com]viagra prescription[/url] Venta De Viagra Concepcion Vardenafil 20 Ml

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: