2019 — New Year Resolutions / Azam Tahun Baru Seorang Siti

woman holding firecracker

harini sudah tanggal 14hb January 2019 dan aku baru berpeluang untuk bercerita mengenai my New Year Resolutions. usually I don’t really celebrate Masihi Calendar events tapi aku anggap ini sebagai timeline sahaja untuk merancang hidup dan boleh track balik sama ada perancangan itu dapat aku laksanaka atau tidak. mudah nak monitor as of my smartphone ke atau komputer ke gunakan kalendar masihi kan berbanding kalendar hijrah.

jadi antara 2018 punya resolutions termasuklah:

  • berkahwin tahun ni jugak — Tercapai!
  • sambung belajar masters di UPM atau UKM — tak dapat
  • dapat kerja lain yang lebih baik, ada cuti weekend sabtu ahad, gaji lebih tinggi drp hotel — dapat!
  • kuruskan badan to 70kg — hmmm hampeh. makin naik ada la
  • bebas hutang, zero hutang even dari sekecil2 hutang kepada sebesar2 hutang termasuklah hutang budi — hutang nyata masih tak berkurang, hutang budi tak tau nak ukur mcm mana but i still keep on praying that before i die, let me be free from everyone elses

pencapaian tahun lepas..

so far, 2 daripada 5 resolutions aku dapat aku capai, alhamdulillah

tiba masa nak set goals pulak untuk 2019.

  • tukar kereta — tak target besar, biasa2 pun okay janji boleh jalan, selamat dari hujan panas, maintenance rendah, berfungsi dengan baik tanpa masalah
  • dpt pindah and duduk sekali dengan husband
  • tukar to nonsales department dalam company yang sama. tukar cawangan ke penang ke.. dekat dgn husband
  • kuruskan badan — hell yeahhhhhhh
  • bebas hutang walaupun hutang sebesar habuk. Semoga Allah izinkan dan bantu. Segala daya dan upaya hanyalah milik Allah, dari Allah swt.
  • dapat run business sendiri, in-sha-Allah.

itu sahaja. simple kan hidup aku? hahaha

Advertisements

One thought on “2019 — New Year Resolutions / Azam Tahun Baru Seorang Siti

Add yours

Leave a Reply to JeaExorse Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: