Resepi – Ayam Masak Kukus Chinese Style

Image may contain: food

AYAM KUKUS CHINESE
.

.
1 ekor ayam dipotong 20-24 (macam buat nasi ayam )
2″ halia dihiris nipis
5 batang daun bawang dipotong panjang
garam secukup rasa
.
.
Bahan untuk perap:
3 sdb kicap cair
2 sdt minyak bijan
1 sdt lada serbuk hitam
garam secukup rasa.
gaul semua bahan dan lumur pada ayam perap lebih kurang 1 jam
.
.
Cara Penyediaan:
.
Panaskan kukusan pada api besar Susun ayam atas pinggan kukusan Taburkan halia dan daun bawang Kukus sehingga empuk.
kredit: effafila misran
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: