Resepi – Cendawan Goreng Tiram

Disebabkan semalam lepas bergayut sampai lewat malam, dan lepastu online fb tah apa dibuatnya, tido lambat, jd pagi td sis tak bangun sahur…so tak puasa..jd tghri ni kita masak apa yg ada dalm peti ais..habiskan stok lama2..supaya xlayu dan reput mcm tu je

Jadi sis nak kongsi resepi CENDAWAN GORENG MASAK TIRAM.

Bahan2
Basically kena ada cendawan
Sayur2 campur apa je yg ada dlm fridge tu, for example:
-baby carrot
-brocolli
-tomato
Beberapa tangkai cili padi
Ikan bilis
Bawang putih
Bawang merah
Sos tiram
Minyak utk menumis

Cara2
Sangat mudah, awak tumis dulu ikan bilis, cilipadi, bawang merah dan bawang putih

Lepastu masukkan cendawan. Gaul sekejap. Masukkan brocolli dan baby carrot. Last skli baru tomato. Xnk tomato pun xpa.sis just nak habiskan stock.

Lepastu masukkan 2-3 sudu bsr sos tiram. Masukkan bahan perasa. Tumis sampai layu sikit je. Jgn lodoh sgt. Kalau suka kuah, tambah la air stgh cawan. Sis mmg x suka kuah sgt dalam sayur campur.

Siap. Sedia utk dihidang. Jgn lupa share. #masakansimpleorangbujang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: