Brunch Menu Ideas V1.

Menu Brunch untuk selamatkan sebuku roti yang akan expired besok. Tapi dua biji telur dah tak dpt diselamatkan sbb dah tembelang…so, takda scramble egg dlm menu kali ni tp kalau you ada telur, buat je lah.

Bahan2
Sebuku roti gardenia
Naturel Olive spread
Sosej ramly beef or chicken
Baked beans ayam brand

Bahan2 utk air lemon sedap
Setengah biji lemon
2 sudu brown sugar
Air panas secawan

Cara membuat
1. Oleskan permukaan roti dengan sapuan nipis naturel spread. Bakar atas pan. Sampai garing2. Angkat, dan ketepikan

2. Masukkan sesudu naturel olive margerin tadi dalam pan yg sama, then masukkan 10 sosej daging jenama ramly. Tak payah guna minyak dah. Masak smpai garing, then angkat

3. Kalau ada telur, nak buat scrambled egg, pecahkan 2 biji telur, pukul manja, then tuang dlm pan. Masukkan sesudu marjerin. Biar dia beku, tolak dr arah luar ke tengah pan, secara perlahan. Bila semua dah beku, angkat. Scrambled egg xpayah garing sgt unless u sebenarnya nak buat omelette.

4. Setin kecil baked beans tuang dalam mangkuk. Siap utk dihidang bersama air lemon panas

5. Utk air lemon tu, satukan kesemua bahan dan siap utk diminum.

Kredit: @meez siti
#masakansimpleorangbujang silakan share

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: