Resepi Sup Ayam Rice Cooker

🌺SUP AYAM RICE COOKER versi Bujang
.
Shuben cakap nak lagi sedap suruh amik kuah sup tu buat masak nasik. Aroma dia lagi menyerbak.
.
Best sup ni juicy and tender. Lembut sgt ayamnya. Tak kering ngn pejal sgt mcm masak atas dapur.
.
Sis makan ngn nasi kukus beras takda kanji basmathi, serve with ulam and sambal kicap extra pedas fuhh berasap memang sedap!
.
Ok resepi sup ayam rice cooker.
1. Basuh rice cooker bersih2
2. Masukkan 2 ketul ayam bahagian rusuk. 3 batang serai, sebiji bawang merah yg besar yang dihiris, 3 ulas bawang putih diketuk, halia dua inci dihiris atau buh banyak pun takpa sis suka sbb baik utk kesihatan, 7 tangkai cili padi merah, air separas ayam, sebungkus perencah sup siam adabi
3. Renehkan dalam rice cooker. Pasangkan penutup nya jangan biar terdedah mcm tu kalau x ayamnya x lembut n juicy lah. Make sure tekan “rice cook” tu ea kau x tekan sampai lusa sup kau x masak2
4. Perasakan dgn apa yg kau rasa x cukup. Sis x tambah apa dah sbb nak kurangkan garam. Lgpun dlm perencah sup siam tu dh ada perasa
5. Cook dalam masa lebih kurang 15min hingga 20min atau hingga kau rasa cukup. Tutup api periuk tu. Perahkan dua hiris limau nipis.
6. Siap utk dihidang
.
.
#masakansimpleorangbujang #foodreview #placereview #cafereview #giftreview #portmakanbest #tempatmakanbest #tempatmakansedap #jalanjalancarimakan #misscosmics #masakapaharini #msob #mahn #resepibujang #dapurbujang #bujangtrangtangtang #eh
.
.
https://misscosmics.wordpress.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: