Ayam Masak Pedas Petai

Advertisements

Tips Rumahtangga – Kenali Isteri Anda…

Kenali isteri anda .. Akan ada dua jenis isteri bila ada masalah rumah tangga. 1. Pertama, Jenis confront, nangis2, marah2, pi mengamuk (kalau melibatkan org ketiga), pi cerita masalah kat org. Jenis ni memang dia sayang suami dia. Dia kecewa dan cuba selamatkan hubungan. Dia minta bantuan nak selamatkan rumahtangga. Bila org tanya, dia akan... Continue Reading →

Tips Kereta – Apa Beza Timing Belt Dan Timing Chain?

Dipetik daripada FB Ruzlan Abd Rahman . . TIMING CHAIN Tidak perlu ditukar selagi belum berbunyi nyaring. Timing chain boleh bertahan sekurang-kurangnya sehingga 400,000 km atau lebih. . Timing chain terletak di dalam enjin. Jadi ia terendam sekali dengan minyak enjin. Selagi minyak enjin (minyak hitam) ditukar mengikut jadual dan menjaga kuantitinya dalam enjin, lagi... Continue Reading →

Kesihatan – Elok Minum Air Sejuk Ke, Air Suam?

Dipetik daripada Facebook Prof. Imelda Balchin. Ada orang pantang minum air sejuk, hanya boleh minum air suam. Ada juga orang yang suruh orang lain pantang minum air sejuk dan suruh pantang minum air ais.Selalunya mereka yang tak tahan minum air sejuk mempunyai metabolisma badan yang rendah dan kurang cergas. Tetapi orang yang cergas, berbadan fit,... Continue Reading →

Tips Kereta – Coolant System

Hye assalamwallaikum smua...malam ni saya nak review sikit tentang penjagaan dan bagaimana memilih coolant yang bagus untuk engine cooling system korang... Seperti sblm2 kes2 engine overheat adalah di sebab beberapa faktor: 1) Masalah utama adalah tiada coolant dlm engine cooling system.. 2)selalu org nak budget..isi air paip jer dlm radiator...kebanyakan nya beraggapan..sama jer air..sbnrnya tanggapan... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑