Dah Jadi Isteri Orang, Kena Pandai Bawa Diri dan Jaga Nama Baik Suami

Sejak lepas kahwin ni, aku jarang update status bertulis pendek atau panjang..Paling hebat pun aku share artikels ja..Kadang idea tu datang..opinion tu ada...tapi bila tulis, padam...tulis lagi..padam...last2 padam..tak post pun Kalau dulu single, takpa. Ayat2 aku dah la pedas mengundang marah. Kalau dulu orang nak kecam, aku peduli hape...tak jadi kudis pun 😅 Tapi sekarang,... Continue Reading →

Advertisements

MusMuncitMek! — Part 5 – The Climax

Alhamdulillah, segala puji dan syukur bagi ALLAH swt kerana dengan rahmat dan karunia-NYA maka selamatlah sudah kami berdua ditabalkan menjadi suami dan isteri yang sah mengikut syarak dan undang-undang syariah Islam Malaysia Tanggal 29.12.2018 merupakan tarikh keramat penyatuan dua hati antara saya dan suami. harapan saya, biarlah hubungan kami ini diberkati dan kekal hingga ke... Continue Reading →

[Cultures] 13 Adat Perkahwinan Pelik-Pelik Di Seluruh Dunia

Artikel asal dipetik daripada iluminasi.com Adat perkahwinan merupakan tatacara yang berbeza yang diamalkan berdasarkan budaya, adat, bangsa dan keturunan sesuatu pasangan. Sudah seperti menjadi satu kebiasaan satu pasangan itu perlu melalui pelbagai upacara tertentu yang diwarisi turun termurun dan dipenuhi satu persatu. Kalau tak mertua kecil hati! Berikut adalah 13 adat ritual perkahwinan paling ganjil... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑