Dah Jadi Isteri Orang, Kena Pandai Bawa Diri dan Jaga Nama Baik Suami

Sejak lepas kahwin ni, aku jarang update status bertulis pendek atau panjang..Paling hebat pun aku share artikels ja..Kadang idea tu datang..opinion tu ada…tapi bila tulis, padam…tulis lagi..padam…last2 padam..tak post pun Kalau dulu single, takpa. Ayat2 aku dah la pedas mengundang marah. Kalau dulu orang nak kecam, aku peduli hape…tak jadi kudis pun 😅 Tapi sekarang,Continue reading “Dah Jadi Isteri Orang, Kena Pandai Bawa Diri dan Jaga Nama Baik Suami”

Tak Habis-Habis Perdebatan Tugas RumahTangga Suami Isteri, Ini Penerangan Tok Kadi

Perkara ini menjadi perdebatan hangat masa kini. soal tanggungjawab. tapi bagi sis, nak hidup sama-sama, buatlah tugas tu sama-sama. memandangkan isteri pun dah sama-sama keluar mencari rezeki. ikuti perkongsian daripada FB Cikgu Anis Nurraysa ini… Dulu² masa sehari lepas nikah, Tok Kadi kat sini mmg akan minta pasangan pengantin baru tu datang sendiri utk ambilContinue reading “Tak Habis-Habis Perdebatan Tugas RumahTangga Suami Isteri, Ini Penerangan Tok Kadi”

MusMuncitMek! — Part 5 – The Climax

Alhamdulillah, segala puji dan syukur bagi ALLAH swt kerana dengan rahmat dan karunia-NYA maka selamatlah sudah kami berdua ditabalkan menjadi suami dan isteri yang sah mengikut syarak dan undang-undang syariah Islam Malaysia Tanggal 29.12.2018 merupakan tarikh keramat penyatuan dua hati antara saya dan suami. harapan saya, biarlah hubungan kami ini diberkati dan kekal hingga keContinue reading “MusMuncitMek! — Part 5 – The Climax”

[Kehidupan] 10 Dugaan Semasa Bertunang

Artikel asal oleh: Sirap Limau dot com Zaman bertunang sebenarnya adalah fasa perkenalan dan persediaan bagi pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Dari segi agama Islam, bertunang disebut ‘khitbah’ dalam bahasa Arab yang bermaksud permulaan kepada pernikahan yang merujuk kepada proses ‘melamar’ seseorang wanita oleh pihak lelaki. Rata-rata alim ulama menyatakan bahawa hukum bertunang adalahContinue reading “[Kehidupan] 10 Dugaan Semasa Bertunang”

[Cinta] MusMuncitMek! — Part 4

Mark the date… 14.10.18 menjadi hari bersejarah dalam hidup ai dimana mulai drp hari ini, ai dah bergelar tunangan orang. tak pernah termimpi akan melalui proses ni sebab sebelum ni macam give up soal jodoh, but now ia dah pun jadi realiti.. Pasangan yang memahami.. Menjadi tunang kepada Encik Muslim amat membahagiakan hati. seorang yangContinue reading “[Cinta] MusMuncitMek! — Part 4”

MusMuncitMek! — Part 3

29/9/2018, 1.00am midnight Drive to Penang from Kuala Lumpur, alone, using my white viva. Original plan was to take bus but you know, i am very lazy to carry all my bags and belonging and comfortably drive alone so that I could stop at every places I want. Futhermore, after re calculating all the costsContinue reading “MusMuncitMek! — Part 3”

MusMuncitMek! — Part 2

  3/8/2018 -he’s coming from penang   4/8/2018 -he’s is arriving in Kajang Bus station. pick him up and we having breakfast. send him to his friend house and i head to Nilai to my sis house.   5/8/2018 -he is coming to see my parent in Pahang. so glad that they could mix well.Continue reading “MusMuncitMek! — Part 2”

11 TANDA PASANGAN ANDA HILANG MINAT, DAN APAKAH CARA MENGATASINYA?

11 SIGNS YOUR PARTNER MIGHT BE LOSING INTEREST IN YOU AND HOW TO FIX THE PROBLEM? Girls, tak ada situasi yang lebih heartbreaking daripada rasa tersisih, rasa tak diperlukan dan rasa diabaikan oleh orang yang kita sayangi. iaitu pasangan kita. sebab itu, ia amatlah melukakan hati bila pasangan muka menunjukkan tanda-tanda hilang minat pada kita.Continue reading “11 TANDA PASANGAN ANDA HILANG MINAT, DAN APAKAH CARA MENGATASINYA?”

MusMuncitMek! — Part 1

waktu kami berdua bertemu, memang bukan waktu yang terbaik. pasal apa, sorang sangat vulnerable dan tak percaya cinta. bagi aku, kahwin untuk dapat zuriat so aku tak berseorangan yang lagi sorang, selalu ada trust issues. tak percaya perempuan. juga tak percaya pada cinta sejati.bagi dia semua perempuan pandang harta pandang rupa kenal since 2016. tapiContinue reading “MusMuncitMek! — Part 1”

10 Useful Steps To Move On From A Relationship

10 Useful Steps To Move On From A Relationship Here are my personal 10 steps to help you in this healing journey. 1. Clear your baggage. Acknowledge, accept and let go of your feelings With every broken relationship comes baggage. The (a) longer and (b) more intense your relationship is, the more baggage you’d haveContinue reading “10 Useful Steps To Move On From A Relationship”

Love Life – 12 Signs To Tell If You Have Not Moved On

12 Signs To Tell If You Have Not Moved On For you to move on, you have to first know whether you have moved on or not. Here are 12 signs to tell if you have not moved on: When you think of the person more often than not. When you think about him/her evenContinue reading “Love Life – 12 Signs To Tell If You Have Not Moved On”

Apa Perlu Anda Buat Jika Pasangan Start Mengabaikan Anda?

  Tiba masa untuk slot soal jawab. Jawapan kepada setiap soalan anda adalah berdasarkan pandangan peribadi secara general yang dapat saya bagi. Soalan 1: Saya kelihatan macam dalam relationship, tapi sebenarnya tidak. kami buat semua perkara yang setiap pasangan bercinta buat, tapi dia terus terang cakap dengan saya dia tak mau ada girlfriend. dia takmauContinue reading “Apa Perlu Anda Buat Jika Pasangan Start Mengabaikan Anda?”

Girls, How to Make Guy Fall in Love With You, Always — misscosmics

Dalam budaya masyarakat Melayu dahulu kala amatlah jengkel jika perempuan yang mulakan langkah pertama. but its 2018 girls. kalau kita tak usaha dapatkan orang yang kita rasa worth it for life, melepas lahh! why not kita cuba kejar dia kadang-kadang ada beberapa perkara dalam diri kita yang membuatkan lelaki yang kita suka tu tak pandangContinue reading “Girls, How to Make Guy Fall in Love With You, Always — misscosmics”