Dah Jadi Isteri Orang, Kena Pandai Bawa Diri dan Jaga Nama Baik Suami

Sejak lepas kahwin ni, aku jarang update status bertulis pendek atau panjang..Paling hebat pun aku share artikels ja..Kadang idea tu datang..opinion tu ada...tapi bila tulis, padam...tulis lagi..padam...last2 padam..tak post pun Kalau dulu single, takpa. Ayat2 aku dah la pedas mengundang marah. Kalau dulu orang nak kecam, aku peduli hape...tak jadi kudis pun 😅 Tapi sekarang,... Continue Reading →

Tak Habis-Habis Perdebatan Tugas RumahTangga Suami Isteri, Ini Penerangan Tok Kadi

Perkara ini menjadi perdebatan hangat masa kini. soal tanggungjawab. tapi bagi sis, nak hidup sama-sama, buatlah tugas tu sama-sama. memandangkan isteri pun dah sama-sama keluar mencari rezeki. ikuti perkongsian daripada FB Cikgu Anis Nurraysa ini... Dulu² masa sehari lepas nikah, Tok Kadi kat sini mmg akan minta pasangan pengantin baru tu datang sendiri utk ambil... Continue Reading →

MusMuncitMek! — Part 5 – The Climax

Alhamdulillah, segala puji dan syukur bagi ALLAH swt kerana dengan rahmat dan karunia-NYA maka selamatlah sudah kami berdua ditabalkan menjadi suami dan isteri yang sah mengikut syarak dan undang-undang syariah Islam Malaysia Tanggal 29.12.2018 merupakan tarikh keramat penyatuan dua hati antara saya dan suami. harapan saya, biarlah hubungan kami ini diberkati dan kekal hingga ke... Continue Reading →

[Kehidupan] 10 Dugaan Semasa Bertunang

Artikel asal oleh: Sirap Limau dot com Zaman bertunang sebenarnya adalah fasa perkenalan dan persediaan bagi pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Dari segi agama Islam, bertunang disebut ‘khitbah’ dalam bahasa Arab yang bermaksud permulaan kepada pernikahan yang merujuk kepada proses ‘melamar’ seseorang wanita oleh pihak lelaki. Rata-rata alim ulama menyatakan bahawa hukum bertunang adalah... Continue Reading →

[Cinta] MusMuncitMek! — Part 4

Mark the date... 14.10.18 menjadi hari bersejarah dalam hidup ai dimana mulai drp hari ini, ai dah bergelar tunangan orang. tak pernah termimpi akan melalui proses ni sebab sebelum ni macam give up soal jodoh, but now ia dah pun jadi realiti.. Pasangan yang memahami.. Menjadi tunang kepada Encik Muslim amat membahagiakan hati. seorang yang... Continue Reading →

MusMuncitMek! — Part 3

29/9/2018, 1.00am midnight Drive to Penang from Kuala Lumpur, alone, using my white viva. Original plan was to take bus but you know, i am very lazy to carry all my bags and belonging and comfortably drive alone so that I could stop at every places I want. Futhermore, after re calculating all the costs... Continue Reading →

MusMuncitMek! — Part 2

  3/8/2018 -he's coming from penang   4/8/2018 -he's is arriving in Kajang Bus station. pick him up and we having breakfast. send him to his friend house and i head to Nilai to my sis house.   5/8/2018 -he is coming to see my parent in Pahang. so glad that they could mix well.... Continue Reading →

MusMuncitMek! — Part 1

waktu kami berdua bertemu, memang bukan waktu yang terbaik. pasal apa, sorang sangat vulnerable dan tak percaya cinta. bagi aku, kahwin untuk dapat zuriat so aku tak berseorangan yang lagi sorang, selalu ada trust issues. tak percaya perempuan. juga tak percaya pada cinta sejati.bagi dia semua perempuan pandang harta pandang rupa kenal since 2016. tapi... Continue Reading →

10 Useful Steps To Move On From A Relationship

10 Useful Steps To Move On From A Relationship Here are my personal 10 steps to help you in this healing journey. 1. Clear your baggage. Acknowledge, accept and let go of your feelings With every broken relationship comes baggage. The (a) longer and (b) more intense your relationship is, the more baggage you’d have... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑