[Mortgage] – CARA UBAH PINJAMAN KONVENSIONAL KEPADA PEMBIAYAAN ISLAMIC. — Ikmal Jamil

Kredit kepada: Facebook Ikmal Jamil CARA UBAH PINJAMAN KONVENSIONAL KEPADA PEMBIAYAAN ISLAMIC. Izinkan saya menjawab salah satu komen yang ada di posting saya. Saya tepek sekali sekali komen kawan saya tu. Secara ringkasnya, sahabat kita ini bertanyakan beberapa soalan seperti di bawah ini: >SOALAN 1: Macam mana nak ubah pinjaman perumahan non-Islamic (conventional) kepada pembiayaan... Continue Reading →

Kek Coklat Moist Paling Sedap, Murah, dan Berbaloi

Dia punya sedap tu...zuuuuuuppp!! Juling mata hitam..tinggal mata putih je.. . . Dgr citer owner ni buat jual niat sedekah. Coklat banyak, lemak, kek lembut tp x manis sgt, ngam betul rasa kat lidah, sprinkle choc rice lagi, teka la harga berapa? . . . . . Rm10? Salahhhhhh Rm7? Salahhhhhh Rm5? Salahhhhhhh . .... Continue Reading →

Tips Rumahtangga – Kenali Isteri Anda…

Kenali isteri anda .. Akan ada dua jenis isteri bila ada masalah rumah tangga. 1. Pertama, Jenis confront, nangis2, marah2, pi mengamuk (kalau melibatkan org ketiga), pi cerita masalah kat org. Jenis ni memang dia sayang suami dia. Dia kecewa dan cuba selamatkan hubungan. Dia minta bantuan nak selamatkan rumahtangga. Bila org tanya, dia akan... Continue Reading →

Tips Kereta – Apa Beza Timing Belt Dan Timing Chain?

Dipetik daripada FB Ruzlan Abd Rahman . . TIMING CHAIN Tidak perlu ditukar selagi belum berbunyi nyaring. Timing chain boleh bertahan sekurang-kurangnya sehingga 400,000 km atau lebih. . Timing chain terletak di dalam enjin. Jadi ia terendam sekali dengan minyak enjin. Selagi minyak enjin (minyak hitam) ditukar mengikut jadual dan menjaga kuantitinya dalam enjin, lagi... Continue Reading →

Kesihatan – Elok Minum Air Sejuk Ke, Air Suam?

Dipetik daripada Facebook Prof. Imelda Balchin. Ada orang pantang minum air sejuk, hanya boleh minum air suam. Ada juga orang yang suruh orang lain pantang minum air sejuk dan suruh pantang minum air ais.Selalunya mereka yang tak tahan minum air sejuk mempunyai metabolisma badan yang rendah dan kurang cergas. Tetapi orang yang cergas, berbadan fit,... Continue Reading →

Tips Kereta – Coolant System

Hye assalamwallaikum smua...malam ni saya nak review sikit tentang penjagaan dan bagaimana memilih coolant yang bagus untuk engine cooling system korang... Seperti sblm2 kes2 engine overheat adalah di sebab beberapa faktor: 1) Masalah utama adalah tiada coolant dlm engine cooling system.. 2)selalu org nak budget..isi air paip jer dlm radiator...kebanyakan nya beraggapan..sama jer air..sbnrnya tanggapan... Continue Reading →

The Powerful of Vision Board

Vision Board (VB) Aku pernah buat sekali je vb ni tu pun dalam diari kerja aku (planner) Aku kerja bahagian sales jadi kemana2 ada dua benda penting yg selalu kena ada disisi. 1. Handbag. 2. Planner/diary Aku buat vision board versi lukis sendiri takda la aku gunting majalah ke apa api hasilnya mashaAllah. Aku tak... Continue Reading →

How to Successfully Applied for a Job

Hi, i would like to share how I apply for a job that outranked my qualifications. I am 32. I have degree in science. For years I've been in banking line, insurance, IT security, hotels, manufacturing, and i just decided that this year i would like to try something new, something I've never done before:... Continue Reading →

Self Sabotage

What Is Self-Sabotage? / Apa Itu Sabotaj Diri? Behavior is said to be self-sabotaging when it creates problems in our life and interferes with long-standing goals. Among the most common self-sabotaging behaviors are procrastination, self-medication with drugs or alcohol, comfort eating, and forms of self-injury such as cutting. These acts may seem helpful in the... Continue Reading →

Tips – Panduan Ringkas Mengisi E-Filing LHDN

Tips panduan ringkas mengisi e-filing bagi newbie & elak penalti di bawah seksyen S.113(2) 👇👇👇 1. Perkerja bergaji RM3,000-00 ke atas dan sudah berkerja setahun dan keatas yang belum mendaftar E-filing, bolehlah hadir ke Pejabat LHDN untuk mendaftar dan dapatkan No. Cukai Pendapatan, dan password E-Filing. 2. Untuk yang pertama kali buat E-Filing, boleh lah... Continue Reading →

Tips Dapatkan Telur Dadar Gebu

Tips nak dapatkan telur dadar gebu macam kedai tomyam Pukul sebiji atau dua biji telur guna garfu sehingga kembang atau pukul selama 10min Sambil-sambil tu panaskan minyak Selagi minyak tak panas, jangan masukkan telur Dah nampak macam kuali berasap tu makna minyak dah panas lah, so boleh masukkan telur tadi. masa tuang telur tu jangan... Continue Reading →

15 Kelebihan Garam Yang Masih Ramai Tak Tahu

Garam, bukan hanya bahan dapur yang sangat berguna dalam mengatur rasa suatu makanan, tapi juga adalah bahan yang sangat penting bagi metabolisme tubuh. Banyak orang menggunakan garam hanya sebagai perasa saja, tapi sebenarnya garam memiliki kegunaan lainnya yang juga sangat penting dan tidak banyak orang yang tahu mengenai hal ini. Sudah ada orang yang melakukan... Continue Reading →

[Tips] Cara Kumpul Duit Untuk Pergi Umrah

KUMPUL DUIT UNTUK UMRAH 2019 #umrah #tipsumrah Tarikh pergi : DISEMBER 2019 Ini contoh kiraan untuk Umrah Hujung tahun 2019. Saya lebihkan kiraan nya. Biasanya Pakej kami tidak lebih dari harga RM7000 InshaaAllah. Dan biasanya , Pakej cuti sekolah akan lebih tinggi sedikit dari Pakej musim biasa. Jika anda rancang untuk tunai umrah musim biasa,... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑