Masak Kencur Ikan Keli

Harini masak kencur ikan keli , rempah ready made from @nasidagangflyhq Sedap wangi. Ni first time makan masak kencur. Rupa nak sama dgn lemak cili api tp kencur ni rasa dia lebih strong. Rempah dia tu, mek rasa next time mek nk buat dgn daging salai…mcm masuk je mek rasa…lidah i laaa ..Masak Kencur IkanContinue reading “Masak Kencur Ikan Keli”

Resepi – Ayam Masak Pedas Bujang

Resepi — Ayam Masak Pedas Bujang (abaikan pic tauhu kering tu sbb tu nak masak resepi lain td) — idea resepi asal drp kawan i nama faz. Tp sbb i tak cukup bahan, i alter je ikut apa yang ada Bahan² Ayam suku ekor (¼) Kentang sebiji dibelah 4 Nenas dipotong dadu (takyah banyak sehirisContinue reading “Resepi – Ayam Masak Pedas Bujang”