Resepi – Daging Goreng Masak Merah

Atau nama lainnya daging masak merah Mari kita mulakan Bahan2 yang diperlukan: Setengah kilo daging lembu atau kerbau, dihiris nipis dan direbus sebentar 3 sudu besar chilli paste (cili giling) Sebiji bawang besar. Sebelah cincang halus, sebelah hiris kasar utk hiasan 3 ulas bawang putih diketuk 1 sudu sos tiram 1 sudu sos cili 2Continue reading “Resepi – Daging Goreng Masak Merah”

Resepi – Nasi Daging Utara dan Air Asam Kerisik

Hello! Jumpa lagi di bulan Ramadhan 2020. Haritu sis surprised kan suami dgn masak makanan kegemaran dia iaitu nasi daging utara dengan air asam. Secara jujur, sisboun dh start menyukai menu ni lebih2 lagi dimakan ketika berbuka puasa. Menjadikan moment iftar tu lebih indah, kenyang tp simple je menunya. Sis nak kredit recipe yg sisContinue reading “Resepi – Nasi Daging Utara dan Air Asam Kerisik”

Popia Pisang Coklat Cheese

Hello! Jumpa lagi! Hehe kali ini kita nak share satu recipe yang mashaAllah amat amatlah mudah lagi2 dibulan puasa ni senang nak buat dan cepat Selalu popia kita buat recipe2 yang savoury kan kali ni kita olah sikit jadi manisan utk berbuka..desert gituuu haaa Jom kita start .. POPIA PISANG COKLAT CHEESEBahan2:Pisang masak ranum 2Continue reading “Popia Pisang Coklat Cheese”