Discover Europe’s Spectacular Charms – Like No Other

  1. The stunning Grand Canyon National Park in North America, one of the great Natural Wonders of The World.   2. Admire the beautiful views of the Canadian Rockies. 3. The marvellous of Machu Pichu, one of the New Seven Wonders of The World. credit to Wikipedia and Google Images and pictures owner.

Insaf Kerana Sebiji Burger

Aku suke beger special cheese. Tapi aku xmau dia balut daging tu dengan telur yg telah dileperkan. Selalu aku akan minta, ‘bang, daging special cheese satu, nak telur kat atas ya– maksudnya telur benjo,– sos xnk, mayonis ngn sayur ok. Bawang lebih’ Bukan sahaja akan menjadikan beger tu lebih tebal, malah boleh dpt rasa bezaContinue reading “Insaf Kerana Sebiji Burger”

Itinerary guide to Istanbul & Cappadocia – Ultimate Honeymoon Place

Guide to Istanbul: Arrive at Sabiha Gocken International Airport. From Sabiha to Istanbul, take the bus of Havabus for 25TL. Stop at Taksim. From Taksim, take the furnicular then change to metro and stop at Sultanahmet. Please top up your Istanbulkart (similar what we use in Malaysia, Touch n Go) for 60TL. This card canContinue reading “Itinerary guide to Istanbul & Cappadocia – Ultimate Honeymoon Place”

Positif, atau just State of Denial?

Manusia ni ada beza yg betul2 positif dan yg just bodoh (state of denial) Situasi: Selalu dibenci org, selalu dikhianati.. Org yg denial: Takde2..diorg tu bukan sengaja nak aniaya aku, si A, atau si B..maybe dia da masalah dalaman sebab tu dia bersifat kejam terhadap org lain.–dan terus fokus mencari2 sebab murni menghalalkan perbuatan burukContinue reading “Positif, atau just State of Denial?”

Ramai Tak Sedar, Main Facebook Buat Anda Kemurungan. Ikuti Langkah Gadis Ini Atasi Kemurungan Yg Disebabkan Oleh Facebook

Fikiran aku tenang bila aku hide posts dan unfollow pages Benda2 camni memang affects kita tau korang je yg x sedar Bila aku browse timeline, aku review satu2 dan aku bahagikan kepada dua kategori “Stupid” dan “unstupid”(ade ke istilah unstupid?😮 Yg stupid aku hide, unfollow, block, unfriend Yg “unstupid” will remain there and if itContinue reading “Ramai Tak Sedar, Main Facebook Buat Anda Kemurungan. Ikuti Langkah Gadis Ini Atasi Kemurungan Yg Disebabkan Oleh Facebook”

7 Kesilapan Yang Sering Dilakukan Oleh Mereka Yang Berusia 30-an

Sekiranya anda seperti kebanyakan mereka yang berusia 30 tahun, anda mungkin menghabiskan masa 20 tahun menamatkan persekolahan dan memperolehi segulung ijazah, mencari pekerjaan pertama anda, mengambil risiko, membuat simpanan kewangan dan melancong. Sekarang apabila berusia 30-an, anda akan “bergerak” ke alam yang berbeza. Ini adalah tahun-tahun untuk mengukuhkan diri anda dalam kerjaya anda dan mulaContinue reading “7 Kesilapan Yang Sering Dilakukan Oleh Mereka Yang Berusia 30-an”

Kau ingat kau banyak rumah, boleh perlekeh org lain? Ni nak sampaikan pesan, neraka kirim salam..

“Kau asal cuti bukan main melancong sana sini. Makan mahal-mahal, berhabis duit sakan apa yang disimpan. Kereta tak nak kalah. Gaya hidup nak mewah. Tapi rumah tak beli-beli juga. Ada satu pun kongsi nama. Aku walau pakai Myvi second hand, walau tak melancong ke sana sini, walau tak makan yang mahal-mahal, tapi rumah dah tiga.Continue reading “Kau ingat kau banyak rumah, boleh perlekeh org lain? Ni nak sampaikan pesan, neraka kirim salam..”

Malaysian, Have Courtesy A Bit, Please

Kalau kita tak mampu melakukan perkara-perkara hebat, Cukuplah sekadar melakukan perkara-perkara kecil secara hebat. Contoh, 1. Walaupun kereta kita kereta viva, bawalah dengan berhemah, mengikut undang2, dan sentiasa berwaspada supaya tak menyusahkan pengguna lain. 2. Lepas makan dekat restoren makanan segera (fast food), buang sendiri all the burger wrappers, bekas minuman, utk keselesaan pengunjung lainContinue reading “Malaysian, Have Courtesy A Bit, Please”

Amalan Murah Rezeki – “Subhanallah Wa Bihamdihi Subhanallahil Adzim”

Perbanyaklah Zikir Membaca “Subhanallah Wa Bihamdihi Subhanallahil Adzim” … “Subhanallah Wa Bihamdihi Subhanallahil Adzim”, Artinya “Maha Suci Allah dengan segala puji bagi-Nya, Maha Suci Allah yang Maha Agung.” Zikir dengan menggunakan lafal “Subhanallah Wa Bihamdihi Subhanallahil Adzim” merupakan salah satu kalimat yang banyak dianjurkan di dalam hadits-hadits Nabi saw, antara lain sebagai berikut: 1) RasulullahContinue reading “Amalan Murah Rezeki – “Subhanallah Wa Bihamdihi Subhanallahil Adzim””