The Powerful of Vision Board

Vision Board (VB) Aku pernah buat sekali je vb ni tu pun dalam diari kerja aku (planner) Aku kerja bahagian sales jadi kemana2 ada dua benda penting yg selalu kena ada disisi. 1. Handbag. 2. Planner/diary Aku buat vision board versi lukis sendiri takda la aku gunting majalah ke apa api hasilnya mashaAllah. Aku tak... Continue Reading →

Advertisements

How to Successfully Applied for a Job

Hi, i would like to share how I apply for a job that outranked my qualifications. I am 32. I have degree in science. For years I've been in banking line, insurance, IT security, hotels, manufacturing, and i just decided that this year i would like to try something new, something I've never done before:... Continue Reading →

Resepi Sambal Sotong

­čî║SAMBAL SOTONG.7@8 EKOR sotong, disiang, dibasuh dn dipotong. Kalau nak masak sekor2 pun boleh kalau sotong kecil3 biji bawang merah4 ulas bawang putih10 tangkai cili kering diblend dengan seinci belacan sampai halusGaram, gula, perasaAir asam jawa satu mangkuk kecilBawang besar utk hiasan2 sudu sos ciliSeinci gula merah.Cara21.panaskan minyak utk menumis. Tumis bawang merah dan bawang... Continue Reading →

Resepi Sagu Gula Melaka — Pemanis Mulut Paling Mudah!

­čî║Sago/Sagu Gula Melaka -- hidangan untuk 4 orang makan.Secawan saguDaun pandan 4 helaiGula melaka sekeping besarGula pasir satu cawanSusu cair dalam tin/boleh juga diganti susu kotak dutch lady full cream milk -- sejukkan siap2Pewarna makanan jika perlu.Cara buat1. Rendam sagu dua tiga jam. Lepas tu masak dengan 3 cawan air dalam periuk sambil dikacau sehingga... Continue Reading →

Resepi Daging Masak Kicap Moden

­čî║Daging Masak Kicap Menantu Kredit: siti hasmah. Setengah kilo daging lembu 5 biji bawang merah* 4 ulas bawang putih* 3 inci halia tua* Lada benggala Bawang besar dihiris bulat Cili giling 2 sudu besar Sos tiram 2 sudu Sos cili 2 sudu Kicap pekat manis 2 sudu Daun bawang Lada besar 2 tangkai dibelah 4... Continue Reading →

Resepi ROTI CANAI KARI SARDIN

­čî║ROTI CANAI KARI SARDIN.1. Satu tin kecil sardin mackerel2. 3 ulas bawang putih di cincang3. 1 biji bawang besar holland dimayang halus4. 2 sudu besar rempah kari ikan babas5. 2 sudu besar perencah asam pedas adabi6. Air satu cawan7. Minyak untuk menumis, dan bahan perasa secukupnya.Cara masak:1. Tumis bawang putih dan bawang holland sampai naik... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑