Kisah Pengembaraan Melur: Fearless

Kisah Pengembaraan Melur: Fearless ……… Pakcik Mat dengan tidak sengaja ter’magnet’kan 3 bilah pedang panjang semasa menggali sampah disekitar pantai yg agak dalam Pakcik Mat tanya Melur, kamu mahukan barang2 ini? Melur tgk di tempat longgokan, ada sesuatu yg bersinar2 disebalik sampah sarap Melur kuis2 pakai tangan, terlihatlah 3 bilah pedang panjang jenis lurus masihContinue reading “Kisah Pengembaraan Melur: Fearless”

Kebahagiaan Mahal Harganya

Dan ketahuilah bahawasanya kebahagiaan itu amat mahal harganya. bukan mudah untuk kita mendapatkan kebahagiaan hakiki dunia akhirat. definisi bahagia itu tidak seiring antara setiap orang. ada orang bahagia dengan adanya beras secupak. ada orang pula, tak pernah merasa bahagia meskipun punya segalanya dalam dunia ini. jangan pernah mengukur kebahagiaan orang lain dan membandingkan ukurannya padaContinue reading “Kebahagiaan Mahal Harganya”

Your TikTok Account Always Been Deleted for No Reason? Try This..

I am nobody but i just wanna try to help. I have read somewhere that TikTok users complaining about their account has been banned or deleted for no reason If you are having the same problem, maybe you could try any of these solution below: 1. Username Change your username into your real name insteadContinue reading “Your TikTok Account Always Been Deleted for No Reason? Try This..”

Resepi Ayam Masak Kurma

Simple tapi sedap makan bertambah menjilat jari confirm husband makin sayangg#kurmaayam #ayammasakkurma . . Tumis bawang putih, bawang merah (cincang halus), halia (hiris kasar), satu sudu cili giling utk rasa pedas. Optional kalau tak suka pedas jangan bubuh . Dah garing, masukkan sepaket rempah kurma @adabi_consumer . Masukkan secawan air. Reneh sampai rempah naik bauContinue reading “Resepi Ayam Masak Kurma”

Resepi SAMBAL TUMIS IKAN BILIS JERING RICE COOKER versi Bujang

🌺SAMBAL TUMIS IKAN BILIS JERING RICE COOKER versi Bujang.Petang3 ni dok buat experiment. Menjadi dak kalau masak sambal tumis pakai rice cooker? Macam mana rasa dia? Mana lebih sedap?.Lebih sedap: sambal tumis rice cookerLebih bersih: sambal tumis rice cooker jugak. Tak selerak dapur tak percik ke dinding2 dapur. Kemas. Sesuatu yg sis suka..Ada dak anak2Continue reading “Resepi SAMBAL TUMIS IKAN BILIS JERING RICE COOKER versi Bujang”

Resepi Sup Ayam Rice Cooker

🌺SUP AYAM RICE COOKER versi Bujang . Shuben cakap nak lagi sedap suruh amik kuah sup tu buat masak nasik. Aroma dia lagi menyerbak. . Best sup ni juicy and tender. Lembut sgt ayamnya. Tak kering ngn pejal sgt mcm masak atas dapur. . Sis makan ngn nasi kukus beras takda kanji basmathi, serve withContinue reading “Resepi Sup Ayam Rice Cooker”

Tiga Watak Di Akhir Zaman

Tiga Watak Di Akhir Zaman Kedatangan Imam Mahdi Ada disebutkan dalam Atsar, kata-kata sahabat yang menerangkan tanda-tanda sudah dekatnya kemunculan Imam Mahdi. Menurut riwayat apabila sudah dekat kedatangan Imam Mahdi akan banyak terjadi peperangan, banyak bencana dan banyak bala. Pada masa itu nanti semakin banyak terjadi pembunuhan dan peperangan. Orang mahu berbunuh-bunuhan kerana masalah remeh-temeh.Continue reading “Tiga Watak Di Akhir Zaman”

Unta Patah Rancangan Abu Jahal

Unta Patah Rancangan Abu Jahal Setelah pelbagai usaha oleh kaum Quraisy untuk menyekat dan menghapuskan penyebaran agama Islam menemui kegagalan, maka Abu Jahal semakin benci terhadap Rasulullah S.A.W. Kebencian Abu Jahal ini tidak ada tolok bandingnya, malah melebihi kebencian Abu Lahab terhadap Rasulullah S.A.W. Melihatkan agama Islam semakin tersebar, Abu Jahal pun berkata kepada kaumContinue reading “Unta Patah Rancangan Abu Jahal”

Wangi Harum Masyithah

Wangi Harum Masyithah Diriwayatkan dari Ibnu Abbas Radhiallahu ‘anhu dia berkata, Rasulullah Shalallahu ‘alaihi wasallam bersabda,”Pada saat malam terjadinya Isra saya mencium bau harum, sayapun bertanya,”Ya Jibril, bau harum apakah ini? Jibril menjawab,”Ini adalah bau wangi wanita penyisir rambut putri Firaun (Masyithah) dan anak-anaknya. Saya bertanya, “Bagaimana bisa demikian?” Jibril bercerita,”Ketika dia menyisir rambut putriContinue reading “Wangi Harum Masyithah”

Wudhuk Zahir Dan Batin

Wudhuk zahir dan batin Seorang ahli ibadah bernama Isam Bin Yusuf, sangat warak dan khusyuk solatnya. Namun, dia selalu khuatir kalau-kalau ibadahnya kurang khusyuk dan selalu bertanya kepada orang yang dianggapnya lebih ibadahnya, demi untuk memperbaiki dirinya yang selalu dirasainya kurang khusyuk. Pada suatu hari, Isam menghadiri majlis seorang abid bernama Hatim Al-Assam dan bertanya,Continue reading “Wudhuk Zahir Dan Batin”

Sayangku Khaleeda.. Eps 5

Imbas kembali Disember 2017 Tidak seperti kebanyakan gadis sezaman dia, Khaleeda lebih memilih untuk bersederhana dalam merancang majlis perkahwinan nya. Terlalu ringkas sehingga ada mulut-mulut yang mengumpat majlisnya seperti majlis tahlil sahaja. Ya, memang itu niat Khaleeda. Biarlah majlis itu seperti majlis doa selamat sekalipun asalkan dia dan Rashidi dapat disatukan sebagai suami isteri yangContinue reading “Sayangku Khaleeda.. Eps 5”

[Review] 10 Model Smartphone Dengan Kamera Terbaik 2019

1. Huawei Mate 20 Pro Spec: Release: November, 2018 Layar: 6,39 AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors Resolusi Layar: 1440 x 3120 pixels, 19.5:9 ratio (~538 ppi density) Chipset: HiSilicon Kirin 980 (7 nm) CPU: Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A76 & 2×1.92 GHz Cortex-A76 & 4×1.8 GHz Cortex-A55) GPU: Mali-G76 MP10 Memori Internal: 256 GB, 8 GBContinue reading “[Review] 10 Model Smartphone Dengan Kamera Terbaik 2019”

Tips Dapur – Kenali Jenis-jenis Pisang

Pisang Embun Pisang Embun merupakan sejenis pisang yang ditanam bagi mendapatkan buahnya. Nama sains pokok Pisang Embun ialah Musa acuminata Colla (AAA Group) cv. ‘Ambon Putih’  . Di Filipina ia dikenali sebagai Ambon, di Indonesia ia dikenali sebagai Pisang Ambon Putih. Pokok Pisang tidak mempunyai batang berkayu, tetapi sebaliknya ia terdiri dari gentian. Terdapat 2Continue reading “Tips Dapur – Kenali Jenis-jenis Pisang”

Resepi – Kari Ayam Bujang

Sis serba salah hendak kongsi resepi masakan kari ayam sis kali ni. pasal apa, sis masak kari ni tak ikut standard resepi kari biasa. sis buat ikut tekak sendiri. sis suka kurang santan, pekat tak berkuah sangat ala-ala rendang tapi still kari dan ianya mesti pedassss. sis takboleh makan kari yang tak pedas. jadinya lepasContinue reading “Resepi – Kari Ayam Bujang”

Resepi — Kacang Buncis Goreng

Kacang buncis goreng utk 2-3 orang makan Bahan2 Kacang buncis seikat dalam 10-15 batang Baby carrot 5 biji, kalau pakai carrot biasa amik sekerat je cukup Tauhu goreng sebiji Bawang merah sebiji Bawang putih seulas 5 biji Cili padi dibelah dua Sos ikan satu sudu besar Serbuk perasa maggi secukupnya Air secukupnya Cara2 Tumis bawangContinue reading “Resepi — Kacang Buncis Goreng”

Resepi – Ayam Masak Kicap Berempah

AYAM MASAK KICAP BEREMPAH . BAHAN-BAHAN: isi ayam digoreng,jangan garing sangat(ketepikan. 2 biji bawang besar* 3 ulas bawang putih* 2 inci halia* jintan manis* jintan putih* Rempah 4 sekawan(kayu manis,buah pelaga,bunga cengkih,bunga lawang) air asam jawa kicap manis/kicap pekat sos tiram . . CARA PENYEDIAANYA: tumis bahan bertanda*.bahan ni ditumbuk/blend ya.dah agak garing dan naikContinue reading “Resepi – Ayam Masak Kicap Berempah”

Resepi – Ayam Goreng Kunyit

AYAM GORENG KUNYIT SEDAP . Ayam dipotong kecik2 dan gaul dengan serbuk kunyit, serbuk kari, serbuk cili, tepung jagung, garam, lada hitam kasar dan gula Make sure dia pekat macam ni. jangan campur air. Biar air dari ayam tu sendiri yg bagi lekat…biarkan dalam 15-30min. Minyak jangan banyak sangat..letak ayam sikit2 dalam 5-7 ketul padaContinue reading “Resepi – Ayam Goreng Kunyit”

Resepi – Ayam Masak Merah Kenduri

AYAM MASAK MERAH KENDURI . BAHAN-BAHAN: 1 ekor ayam – potong kecil dan basuh bersih (Garam, kunyit dan goreng – jangan garing sangat.) 3 biji bawang besar (size besar tau)* 4-5 ulas bawang putih* 1 1/2 inci halia* (Blend semua bahan bertanda *) 3-4 senduk cili kisar 5 sudu besar sos cili 2 biji tomatoContinue reading “Resepi – Ayam Masak Merah Kenduri”

Resepi – Ayam Panggang Ala Kenny Roggerz

AYAM ALA KENNY ROGERS! . BAHAN-BAHAN: Bawang besar 2 biji Bawang putih 4 ulas Minyak zaitun Halia Perasa Maggi Sos black pepper Sos tiram Lada hitam Madu Sedikit air . . CARA MASAK: Blend semua barang di atas dan lumur pada ayam, bakar dalam suhu 200, masa dalam 1 setengah jam, tambahan lepas masak tuContinue reading “Resepi – Ayam Panggang Ala Kenny Roggerz”

Resepi – Ayam Masak Phad Phed Kai Original Thailand

PHAD PHED KAI ORI THAILAND . BAHAN RENCAH: 3 batang serai Sedikit lengkuas Sedikit halia 6 ulas bawang putih 2 ulas bawang merah Cili api ikus uka – bergantung nak pedas mana Sedikit cili kering Belacan . BAHAN LAIN: . 1/2 ekor ayam – potong kecil 4-5 tangkai kacang panjang – potong pendek Terung pipitContinue reading “Resepi – Ayam Masak Phad Phed Kai Original Thailand”

Resepi – Ayam Masak Lada Hitam

AYAM MASAK LADA HITAM . BAHAN-BAHAN: 5 ketul ayam 6 ulas bawang merah – ditumbuk 2 ulas bawang putih – ditumbuk 1 inci halia – dihiris 1 sudu kecil lada hitam 2 sudu besar sos tiram 4 sudu besar kicap manis beberapa biji cili padi – jika suka 1/2 cawan air 1 sudu kecil tepungContinue reading “Resepi – Ayam Masak Lada Hitam”

Resepi – Ayam Masak Kicap Pedas Daun Kari

AYAM MASAK KICAP PEDAS DAUN KARI . BAHAN-BAHAN: Kayu manis Bunga lawang Buah pelaga Cili kering blender Bwg beso (hiris) Bwg Putih (hiris) Halia (hiris memanjang) Cili padi hijau/merah (belah dua) Daun kari Air Asam jawa Kicap Air ckit utk kuah Garam (jika perlu SBB dh ada kicap kn.. aji/gula Bawang besar (hiris bulat) .Continue reading “Resepi – Ayam Masak Kicap Pedas Daun Kari”

Resepi – Ayam Masak Kam Heong

AYAM KAM HEONG . Bahan-bahan : 1 Ekor ayam dipotong 18. 2 ulas bwang besar (sbiji didadu n sbiji lg potong kasar). 4 ulas bwang putih (ketuk). 6 cili merah (belah 2) jika nak pedas lebihkan cili. 7 cili kmpung (belah 2) jika nak pedas lebihkan cili. 20 helai daun kari. 2 sb sos cili.Continue reading “Resepi – Ayam Masak Kam Heong”

Resepi – Ayam Masak Phat Phet

AYAM PHAT PHET . Bahan A (Kisar): 5 biji cili padi 2 hiris halia kunyit hidup 1 atau 2 batang serai 5 ulas bawang putih 1 biji bawang besar . Bahan B: 3 keping ayam mentah dipotong dadu 1 batang serai 1 asam keping 4 helai daun limau purut Sedikit Garam dan Gula, secubit ajinomotoContinue reading “Resepi – Ayam Masak Phat Phet”

Resepi – Ayam Goreng Crispy

AYAM GORENG MUDAH Bahan-bahan: 1sdt lada hitam yg d tumbuk kasar 1labu bwg putih tumbuk kasar 1 sdt serbuk cili,garam,serbuk perasa ayam maggi ataupun knorr, tepung beras dan air… kacau sebati kemudian bole la goreng. *tepung beras dan air jgn bnyk sgt, cukup sekadar menyaluti ayam jer *nak perap dulu pun boleh kredit: effadila misranContinue reading “Resepi – Ayam Goreng Crispy”

Resepi – Ayam Masak Thai

AYAM MASAK THAI . Bahan A: 10 ketul bahagian ayam digoreng 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 2 batang serai dititik Daun limau purut Garam secukupnya 2 sudu sos tiram 2 sudu sos cili Sedikit air Minyak . Bahan B: (bahan kisar) 3 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih 5 biji cili merah 3Continue reading “Resepi – Ayam Masak Thai”

Resepi – Ayam Masak Kukus Chinese Style

AYAM KUKUS CHINESE . . 1 ekor ayam dipotong 20-24 (macam buat nasi ayam ) 2″ halia dihiris nipis 5 batang daun bawang dipotong panjang garam secukup rasa . . Bahan untuk perap: 3 sdb kicap cair 2 sdt minyak bijan 1 sdt lada serbuk hitam garam secukup rasa. gaul semua bahan dan lumur padaContinue reading “Resepi – Ayam Masak Kukus Chinese Style”

Resepi – [Unbaked Cheese Cake] Brownies Cheese Kukus

Credit: Wani Sukarno, pic ihsan google   Brownies: Bahan A: 2 biji telur 1/2 cawan susu cair (cawan metrik, 1 cawan = 250 ml) 1/2 cawan susu pekat manis ( tak letak ) 100 ml minyak 1/2 cawan gula castor Sedikit vanilla   Bahan-bahan yg diayak bersama: 1/3 cawan serbuk koko (boleh tambah hingga 1/2Continue reading “Resepi – [Unbaked Cheese Cake] Brownies Cheese Kukus”

How to Travel Alone? 14 Panduan Berguna Untuk ‘Solo Travellers’!

Keinginan untuk bercuti dan mengembara ada pada diri setiap orang. Ramai di antara kita rasa nak ‘travel’ tetapi tidak tahu bagaimana untuk melakukannya bersendirian atau secara solo. Photo by Artem Bali on Pexels.com Perjalanannya sahaja boleh kelihatan sangat menakutkan dan jauh dari keselesaan rumah. Apa yang berlaku jika anda terdampar di suatu tempat? Bolehkah anda…

7 Tips Penting Jika Travel Dengan ‘Flight’

Photo by Pixabay on Pexels.com Pergi bercuti semestinya membuat kita teruja akan tetapi jangan lupa ambil langkah berjaga-jaga dan persiapan yang rapi. Ikuti 7 tips ringkas di bawah ini. Tips No. 1: Datang Awal Ke Airport Photo by rawpixel.com on Pexels.com Cuba datang awal ke airport untuk mengelakkan beratur panjang dan berdiri lama terutama semasa…

Tips Beli Emas Elak Ditipu Peniaga

Perkongsian asal daripada Anis Arianti Ariffin AYTI Jewels I was at Tesco Mergong Alor Setar Just now, never been there for so long…. but Today Is my Eldest Daughter 21st birthday and would like to make a surprise party for her….. Ive asked few friends… where to get a quick party stuff…. so they toldContinue reading “Tips Beli Emas Elak Ditipu Peniaga”

Anda Terlanggar Lubang di Jalan Raya? Ini Caranya Menuntut Ganti Rugi Kerosakan Kenderaan Anda

Kemonn..jgn risau..aku kene aritu..aku buat step ni..n aku dpt mintak ganti rugi..beli sport rim original lagi..rm15k HRE 19inch..so follow step ni..semoga bermanfaat… 1. Bila kena terus berhenti..check tayar..check rim..kalo ada sopek..bengkok..pecah..amik gambar.. 2. Amik gambar tempat kejadian..lubang..nama jalan..kawasan sekeliling..berhentikan kenderaan dkt tepi..hati hati yo.. 3. Pastikan tahu siapa yang menyelenggara jalan tu..samada syarikat konsesi..majlis..JKR..amik contactContinue reading “Anda Terlanggar Lubang di Jalan Raya? Ini Caranya Menuntut Ganti Rugi Kerosakan Kenderaan Anda”

Pemandu Grab Encik Irfan HR-V Putih

Untuk yang sepanjang 8 tahun dalam hidup nya hanya memandu viva, kalau naik kereta kakak atau kawan pun, myvi…. Seronok sgt sekali sekala jd mem besar dlm HR-V Aku: cik, lawanya kereta buat grab? Dia: ini je kereta sy ada. Bole la. Lgpun full time dah. Baru berenti keje. Aku: whoaaa..mcm ni punya kereta, kalauContinue reading “Pemandu Grab Encik Irfan HR-V Putih”

[Bicara Agama] Apa Itu Keberkatan?

Aku dengar di radio, Keberkatan tu apa maksud? Selalu dgr org sebut. Tp tak tau maksud. Keberkatan itu sama dengan: bertambah kebaikan. Kerberkatan isteri bila taat pada suami yg mentaati perintah Allah. Dan kerberkatan suami bila taat pada ibu bapa yg mentaati perintah Allah. Pendek kata, kerberkatan tu hanya dari Pencipta, bukan makhluk. Kita disuruhContinue reading “[Bicara Agama] Apa Itu Keberkatan?”

Bandung – Syurga Kain Lace dan Kain Sulam

Photo by Pixabay on Pexels.com Kain Lace Bandung.. Merupakan antara pilihan utama penggemar kain sulam dan lace. ada yang menggelarkan Bandung sebagai syurga membeli belah kain lace terbaik dia Asia Tenggara dan murah pula tu! Rakyat Malaysia juga tak ketinggalan menjadikan Bandung destinasi utama untuk memborong kain sulam dan lace sama ada untuk dijual semula…

Cenderahati Yang Boleh Anda Beli Jika ke Kashmir

Kashmir seakan-akan menjadi satu trend dalam kalangan pelancong Malaysia pada masa kini. Mana tidaknya, sejak filem Bhajrangi Bhaiijan lakonan Salman Khan dan Harshali Malhothra banyak memaparkan betapa indahnya kawasan pergunungan yang seakan-akan Switzerland. Lokasi Kashmir terus menjadi perhatian ramai. Breathtaking Kashmir. Photo by fourwheeldriveindia Tidak sah jika kita pergi melancong tanpa membawa pulang sedikit tidak,…

Tips Melancong ke Negara China Ketika Musim Sejuk.

Negara China bukanlah destinasi pelancongan popular di kalangan pelancong yang ingin mencari aktiviti ketika musim sejuk. Namun begitu,tahukah anda, di Negara China terdapat beberapa cerun ski yang boleh dinikmati dan menyeronokkan? Apa yang lebih utama, melancong ke Negara China ketika musim sejuk adalah sangat berbaloi kerana ia mengurangkan kesesakkan dan ternyata mengurangkan kos perbelanjaan! Negara…

What’s Interesting in Austria? – Top 10 Things to Experience

Get to Know Austria… Austria is a German-speaking country in Central Europe, characterized by mountain villages, baroque architecture, Imperial history and rugged Alpine terrain. Vienna, its Danube River capital, is home to the Schönbrunn and Hofburg palaces. It has counted Mozart, Strauss and Freud among its residents. The country’s other notable regions include the northern…

Where To Try Real Turkish Coffee In Istanbul?

Turkish Coffee World That Thick, Rich Taste of Brews European countries developed their coffee brewing methods after deriving coffee drinking habit from the Turks; however, the method of brewing Turkish coffee has remained almost unchanged. Derived from the Arabica bean and composed of a very fine grind, Turkish coffee has become famous all around the…

The Best Places to See the Aurora Borealis in Norway

Norway. Norway is a Scandinavian country encompassing mountains, glaciers and deep coastal fjords. Oslo, the capital, is a city of green spaces and museums. Preserved 9th-century Viking ships are displayed at Oslo’s Viking Ship Museum. Bergen, with colorful wooden houses, is the starting point for cruises to the dramatic Sognefjord. Norway is also known for…

Insaf Kerana Sebiji Burger

Aku suke beger special cheese. Tapi aku xmau dia balut daging tu dengan telur yg telah dileperkan. Selalu aku akan minta, ‘bang, daging special cheese satu, nak telur kat atas ya– maksudnya telur benjo,– sos xnk, mayonis ngn sayur ok. Bawang lebih’ Bukan sahaja akan menjadikan beger tu lebih tebal, malah boleh dpt rasa bezaContinue reading “Insaf Kerana Sebiji Burger”

Positif, atau just State of Denial?

Manusia ni ada beza yg betul2 positif dan yg just bodoh (state of denial) Situasi: Selalu dibenci org, selalu dikhianati.. Org yg denial: Takde2..diorg tu bukan sengaja nak aniaya aku, si A, atau si B..maybe dia da masalah dalaman sebab tu dia bersifat kejam terhadap org lain.–dan terus fokus mencari2 sebab murni menghalalkan perbuatan burukContinue reading “Positif, atau just State of Denial?”

Ramai Tak Sedar, Main Facebook Buat Anda Kemurungan. Ikuti Langkah Gadis Ini Atasi Kemurungan Yg Disebabkan Oleh Facebook

Fikiran aku tenang bila aku hide posts dan unfollow pages Benda2 camni memang affects kita tau korang je yg x sedar Bila aku browse timeline, aku review satu2 dan aku bahagikan kepada dua kategori “Stupid” dan “unstupid”(ade ke istilah unstupid?😮 Yg stupid aku hide, unfollow, block, unfriend Yg “unstupid” will remain there and if itContinue reading “Ramai Tak Sedar, Main Facebook Buat Anda Kemurungan. Ikuti Langkah Gadis Ini Atasi Kemurungan Yg Disebabkan Oleh Facebook”

Antara yang BEST untuk dilawati di Cameron Highland, Pahang.

🌹JOM BERCUTI KE CAMERON HIGHLANDS🌹 Antara yg BEST utk dilawati di Cameron..🍓🍓. 1) CAMERON VALLEY, Kuala Terla…. kalau dari Simpang Pulai sebelah kanan… sebelum Lavender…. Dewasa RM10.00 je seorang satu trip kanak2 rm5.00 pusing2 naik ladang … naik bukit,turun bukit stop dlm 10 minit bergambar 2) Ladang TEH BOH Sg Palas Lokasi: Brinchang,Masuk Percuma. JlnContinue reading “Antara yang BEST untuk dilawati di Cameron Highland, Pahang.”

It’s Totally Okay to Live an Average Life. Who Told You Otherwise?

At one point of time, aku tak perlu dah org accredited me. Aku tak perlu dah orang kata, Sabar, Kau sebenarnya ada bakat, ada potensi, Kau sebenarnya hebat Dah tak perlu. Pasal aku dalam satu titik di mana Aku dah terima diri aku secara total Aku terima aku begini. Aku akui hakikat. Ya aku xContinue reading “It’s Totally Okay to Live an Average Life. Who Told You Otherwise?”

Duit Tabung Masjid Milik Qariah Masjid Ka?

Selalu dengaq kan, duit tabung masjid tu dah macam jd hak milik qariah. Bukan nak bantu masyarakat sekeliling. Duk hias masjid mewah2 berlebihan. Tukaq kapet pun 40k. Org sedekah utk dipanjangkan kepada org susah. Bukan utk qariah claim tu hak depa Apa kata yg mai bawa duit nak sedekah kat masjid tu, ampa sedekah jaContinue reading “Duit Tabung Masjid Milik Qariah Masjid Ka?”