Your TikTok Account Always Been Deleted for No Reason? Try This..

I am nobody but i just wanna try to help. I have read somewhere that TikTok users complaining about their account has been banned or deleted for no reason If you are having the same problem, maybe you could try any of these solution below: 1. Username Change your username into your real name instead... Continue Reading →

Resepi Ayam Masak Kurma

Simple tapi sedap makan bertambah menjilat jari confirm husband makin sayangg#kurmaayam #ayammasakkurma . . Tumis bawang putih, bawang merah (cincang halus), halia (hiris kasar), satu sudu cili giling utk rasa pedas. Optional kalau tak suka pedas jangan bubuh . Dah garing, masukkan sepaket rempah kurma @adabi_consumer . Masukkan secawan air. Reneh sampai rempah naik bau... Continue Reading →

Resepi Sup Ayam Rice Cooker

🌺SUP AYAM RICE COOKER versi Bujang . Shuben cakap nak lagi sedap suruh amik kuah sup tu buat masak nasik. Aroma dia lagi menyerbak. . Best sup ni juicy and tender. Lembut sgt ayamnya. Tak kering ngn pejal sgt mcm masak atas dapur. . Sis makan ngn nasi kukus beras takda kanji basmathi, serve with... Continue Reading →

Life Seorang Blogger

Ingat buat content ni kerja mudah ke? Tapi sebab minat sis bermula dengan blog drp tahun 2009.Masa tu pakai blog friensdter. Dan rasa pro sikit, tahun 2012 buat blogspot pulak. Bila bnyk lagging and dah tak popular, sis bukak wordpress dr 2015 sampai sekarang.Tahun pertama sis mula, view cuma 4 views setahun. Skrg dah ada... Continue Reading →

Tiga Watak Di Akhir Zaman

Tiga Watak Di Akhir Zaman Kedatangan Imam Mahdi Ada disebutkan dalam Atsar, kata-kata sahabat yang menerangkan tanda-tanda sudah dekatnya kemunculan Imam Mahdi. Menurut riwayat apabila sudah dekat kedatangan Imam Mahdi akan banyak terjadi peperangan, banyak bencana dan banyak bala. Pada masa itu nanti semakin banyak terjadi pembunuhan dan peperangan. Orang mahu berbunuh-bunuhan kerana masalah remeh-temeh.... Continue Reading →

Unta Patah Rancangan Abu Jahal

Unta Patah Rancangan Abu Jahal Setelah pelbagai usaha oleh kaum Quraisy untuk menyekat dan menghapuskan penyebaran agama Islam menemui kegagalan, maka Abu Jahal semakin benci terhadap Rasulullah S.A.W. Kebencian Abu Jahal ini tidak ada tolok bandingnya, malah melebihi kebencian Abu Lahab terhadap Rasulullah S.A.W. Melihatkan agama Islam semakin tersebar, Abu Jahal pun berkata kepada kaum... Continue Reading →

Wangi Harum Masyithah

Wangi Harum Masyithah Diriwayatkan dari Ibnu Abbas Radhiallahu 'anhu dia berkata, Rasulullah Shalallahu 'alaihi wasallam bersabda,"Pada saat malam terjadinya Isra saya mencium bau harum, sayapun bertanya,"Ya Jibril, bau harum apakah ini? Jibril menjawab,"Ini adalah bau wangi wanita penyisir rambut putri Firaun (Masyithah) dan anak-anaknya. Saya bertanya, "Bagaimana bisa demikian?" Jibril bercerita,"Ketika dia menyisir rambut putri... Continue Reading →

Wudhuk Zahir Dan Batin

Wudhuk zahir dan batin Seorang ahli ibadah bernama Isam Bin Yusuf, sangat warak dan khusyuk solatnya. Namun, dia selalu khuatir kalau-kalau ibadahnya kurang khusyuk dan selalu bertanya kepada orang yang dianggapnya lebih ibadahnya, demi untuk memperbaiki dirinya yang selalu dirasainya kurang khusyuk. Pada suatu hari, Isam menghadiri majlis seorang abid bernama Hatim Al-Assam dan bertanya,... Continue Reading →

Sayangku Khaleeda.. Eps 5

Imbas kembali Disember 2017 Tidak seperti kebanyakan gadis sezaman dia, Khaleeda lebih memilih untuk bersederhana dalam merancang majlis perkahwinan nya. Terlalu ringkas sehingga ada mulut-mulut yang mengumpat majlisnya seperti majlis tahlil sahaja. Ya, memang itu niat Khaleeda. Biarlah majlis itu seperti majlis doa selamat sekalipun asalkan dia dan Rashidi dapat disatukan sebagai suami isteri yang... Continue Reading →

Tips Dapur – Kenali Jenis-jenis Pisang

Pisang Embun Pisang Embun merupakan sejenis pisang yang ditanam bagi mendapatkan buahnya. Nama sains pokok Pisang Embun ialah Musa acuminata Colla (AAA Group) cv. 'Ambon Putih'  . Di Filipina ia dikenali sebagai Ambon, di Indonesia ia dikenali sebagai Pisang Ambon Putih. Pokok Pisang tidak mempunyai batang berkayu, tetapi sebaliknya ia terdiri dari gentian. Terdapat 2... Continue Reading →

Resepi – Kari Ayam Bujang

Sis serba salah hendak kongsi resepi masakan kari ayam sis kali ni. pasal apa, sis masak kari ni tak ikut standard resepi kari biasa. sis buat ikut tekak sendiri. sis suka kurang santan, pekat tak berkuah sangat ala-ala rendang tapi still kari dan ianya mesti pedassss. sis takboleh makan kari yang tak pedas. jadinya lepas... Continue Reading →

Resepi — Kacang Buncis Goreng

Kacang buncis goreng utk 2-3 orang makan Bahan2 Kacang buncis seikat dalam 10-15 batang Baby carrot 5 biji, kalau pakai carrot biasa amik sekerat je cukup Tauhu goreng sebiji Bawang merah sebiji Bawang putih seulas 5 biji Cili padi dibelah dua Sos ikan satu sudu besar Serbuk perasa maggi secukupnya Air secukupnya Cara2 Tumis bawang... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Kicap Berempah

AYAM MASAK KICAP BEREMPAH . BAHAN-BAHAN: isi ayam digoreng,jangan garing sangat(ketepikan. 2 biji bawang besar* 3 ulas bawang putih* 2 inci halia* jintan manis* jintan putih* Rempah 4 sekawan(kayu manis,buah pelaga,bunga cengkih,bunga lawang) air asam jawa kicap manis/kicap pekat sos tiram . . CARA PENYEDIAANYA: tumis bahan bertanda*.bahan ni ditumbuk/blend ya.dah agak garing dan naik... Continue Reading →

Resepi – Ayam Goreng Kunyit

AYAM GORENG KUNYIT SEDAP . Ayam dipotong kecik2 dan gaul dengan serbuk kunyit, serbuk kari, serbuk cili, tepung jagung, garam, lada hitam kasar dan gula Make sure dia pekat macam ni. jangan campur air. Biar air dari ayam tu sendiri yg bagi lekat...biarkan dalam 15-30min. Minyak jangan banyak sangat..letak ayam sikit2 dalam 5-7 ketul pada... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Merah Kenduri

AYAM MASAK MERAH KENDURI . BAHAN-BAHAN: 1 ekor ayam - potong kecil dan basuh bersih (Garam, kunyit dan goreng - jangan garing sangat.) 3 biji bawang besar (size besar tau)* 4-5 ulas bawang putih* 1 1/2 inci halia* (Blend semua bahan bertanda *) 3-4 senduk cili kisar 5 sudu besar sos cili 2 biji tomato... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Lada Hitam

AYAM MASAK LADA HITAM . BAHAN-BAHAN: 5 ketul ayam 6 ulas bawang merah – ditumbuk 2 ulas bawang putih – ditumbuk 1 inci halia – dihiris 1 sudu kecil lada hitam 2 sudu besar sos tiram 4 sudu besar kicap manis beberapa biji cili padi – jika suka 1/2 cawan air 1 sudu kecil tepung... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Kicap Pedas Daun Kari

AYAM MASAK KICAP PEDAS DAUN KARI . BAHAN-BAHAN: Kayu manis Bunga lawang Buah pelaga Cili kering blender Bwg beso (hiris) Bwg Putih (hiris) Halia (hiris memanjang) Cili padi hijau/merah (belah dua) Daun kari Air Asam jawa Kicap Air ckit utk kuah Garam (jika perlu SBB dh ada kicap kn.. aji/gula Bawang besar (hiris bulat) .... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Kam Heong

AYAM KAM HEONG . Bahan-bahan : 1 Ekor ayam dipotong 18. 2 ulas bwang besar (sbiji didadu n sbiji lg potong kasar). 4 ulas bwang putih (ketuk). 6 cili merah (belah 2) jika nak pedas lebihkan cili. 7 cili kmpung (belah 2) jika nak pedas lebihkan cili. 20 helai daun kari. 2 sb sos cili.... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Phat Phet

AYAM PHAT PHET . Bahan A (Kisar): 5 biji cili padi 2 hiris halia kunyit hidup 1 atau 2 batang serai 5 ulas bawang putih 1 biji bawang besar . Bahan B: 3 keping ayam mentah dipotong dadu 1 batang serai 1 asam keping 4 helai daun limau purut Sedikit Garam dan Gula, secubit ajinomoto... Continue Reading →

Resepi – Ayam Goreng Crispy

AYAM GORENG MUDAH Bahan-bahan: 1sdt lada hitam yg d tumbuk kasar 1labu bwg putih tumbuk kasar 1 sdt serbuk cili,garam,serbuk perasa ayam maggi ataupun knorr, tepung beras dan air... kacau sebati kemudian bole la goreng. *tepung beras dan air jgn bnyk sgt, cukup sekadar menyaluti ayam jer *nak perap dulu pun boleh kredit: effadila misran... Continue Reading →

Resepi – Ayam Masak Thai

AYAM MASAK THAI . Bahan A: 10 ketul bahagian ayam digoreng 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 2 batang serai dititik Daun limau purut Garam secukupnya 2 sudu sos tiram 2 sudu sos cili Sedikit air Minyak . Bahan B: (bahan kisar) 3 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih 5 biji cili merah 3... Continue Reading →

How to Travel Alone? 14 Panduan Berguna Untuk ‘Solo Travellers’!

Keinginan untuk bercuti dan mengembara ada pada diri setiap orang. Ramai di antara kita rasa nak ‘travel’ tetapi tidak tahu bagaimana untuk melakukannya bersendirian atau secara solo.

pexels-photo-1126037.jpeg Photo by Artem Bali on Pexels.com

Perjalanannya sahaja boleh kelihatan sangat menakutkan dan jauh dari keselesaan rumah. Apa yang berlaku jika anda terdampar di suatu tempat? Bolehkah anda keluar pada waktu malam solo (bersendirian)? Tidakkah ia berasa pelik untuk makan sendirian di sebuah restoran ditempat asing? Hati pula berkata-kata, adakah saya akan diserang oleh penyamun? Atau kereta saya terjebak dalam parit, siapa nak bantu?

Perkara asas..

Perkara asas untuk menjayakan sesuatu peristiwa adalah dengan perancangan rapi atau separa rapi. Separa rapi adalah untuk mereka yang gemarkan cabaran ekstrem yang memerlukan mereka menguji keupayaan bertindak cepat dalam situasi cemas.

Untuk menjadikan perancangan anda berjaya, anda perlu tau apa yang perlu anda rancangkan. Berikut beberapa panduan untuk membantu ‘Solo Travellers’ seperti anda memulakan perjalanan solo…

View original post 1,012 more words

7 Tips Penting Jika Travel Dengan ‘Flight’

silhouette of airplanes Photo by Pixabay on Pexels.com

Pergi bercuti semestinya membuat kita teruja akan tetapi jangan lupa ambil langkah berjaga-jaga dan persiapan yang rapi. Ikuti 7 tips ringkas di bawah ini.


Tips No. 1: Datang Awal Ke Airport

person pulling travel luggage Photo by rawpixel.com on Pexels.com

Cuba datang awal ke airport untuk mengelakkan beratur panjang dan berdiri lama terutama semasa ‘baggage drop‘. Lagi pula, kalau kita lambat sampai, ada sesetengah airplane akan mengenakan denda kepada penumpang yang lewat menaiki pesawat. Selain dari itu, ada beberapa prosedur yang memakan masa seperti pengesahan passport, pemeriksaan bagasi dan body scanning. Jadi kalau tiba awal, tak lah kelam kabut untuk lengkapkan kesemua prosedur asas lapangan terbang sebelum bertolak.


Tips No. 2: Timbang/Ukur Bag Sebelum Keluar Rumah

man wearing distressed denim pants holding multicolored backpack Photo by nappy on Pexels.com

Hand carry luggage mestilah tidak melebihi 7kg untuk penerbangan AirAsia. Untuk drop baggage pula, ikut berat dalam resit beli tiket tu. Biasanya 20kg untuk

View original post 685 more words

Tips Beli Emas Elak Ditipu Peniaga

Perkongsian asal daripada Anis Arianti Ariffin AYTI Jewels I was at Tesco Mergong Alor Setar Just now, never been there for so long.... but Today Is my Eldest Daughter 21st birthday and would like to make a surprise party for her..... Ive asked few friends... where to get a quick party stuff.... so they told... Continue Reading →

Anda Terlanggar Lubang di Jalan Raya? Ini Caranya Menuntut Ganti Rugi Kerosakan Kenderaan Anda

Kemonn..jgn risau..aku kene aritu..aku buat step ni..n aku dpt mintak ganti rugi..beli sport rim original lagi..rm15k HRE 19inch..so follow step ni..semoga bermanfaat... 1. Bila kena terus berhenti..check tayar..check rim..kalo ada sopek..bengkok..pecah..amik gambar.. 2. Amik gambar tempat kejadian..lubang..nama jalan..kawasan sekeliling..berhentikan kenderaan dkt tepi..hati hati yo.. 3. Pastikan tahu siapa yang menyelenggara jalan tu..samada syarikat konsesi..majlis..JKR..amik contact... Continue Reading →

Pemandu Grab Encik Irfan HR-V Putih

Untuk yang sepanjang 8 tahun dalam hidup nya hanya memandu viva, kalau naik kereta kakak atau kawan pun, myvi.... Seronok sgt sekali sekala jd mem besar dlm HR-V Aku: cik, lawanya kereta buat grab? Dia: ini je kereta sy ada. Bole la. Lgpun full time dah. Baru berenti keje. Aku: whoaaa..mcm ni punya kereta, kalau... Continue Reading →

[Bicara Agama] Apa Itu Keberkatan?

Aku dengar di radio, Keberkatan tu apa maksud? Selalu dgr org sebut. Tp tak tau maksud. Keberkatan itu sama dengan: bertambah kebaikan. Kerberkatan isteri bila taat pada suami yg mentaati perintah Allah. Dan kerberkatan suami bila taat pada ibu bapa yg mentaati perintah Allah. Pendek kata, kerberkatan tu hanya dari Pencipta, bukan makhluk. Kita disuruh... Continue Reading →

Why Do People Travel?

I always have this thought in my mind every time I saw my friend’s Instagram pictures or Facebook posts when they travel to somewhere else.

whytravel.jpg Photo by Traveling Mailbox

HUMANS LOVE to travel. Mentally or physically, they escape to other places. They crave adventure. They seek the unknown. They want to see new places, learn new things, enjoy new experiences and then return home to the familiar, the predictable, the secure, before taking off again on their travels.

Some of them travel to other places or another country because of work. They have been sent there to complete certain tasks given by their employer but either way, they enjoyed their ‘away’ time.

Some of them, just randomly planning every year going into different places. When we know travel will surely cost you some amount of money, time and energy, the real question here is,

Why?     ….?

Do they really rich?…

View original post 1,106 more words

Bandung – Syurga Kain Lace dan Kain Sulam

wedding-dresses-fashion-character-bride-157757-e1538553739396.jpeg Photo by Pixabay on Pexels.com

Kain Lace Bandung..

Merupakan antara pilihan utama penggemar kain sulam dan lace. ada yang menggelarkan Bandung sebagai syurga membeli belah kain lace terbaik dia Asia Tenggara dan murah pula tu!

Rakyat Malaysia juga tak ketinggalan menjadikan Bandung destinasi utama untuk memborong kain sulam dan lace sama ada untuk dijual semula di pasaran Malaysia atau untuk kegunaan majlis-majlis keramaian seperti kenduri kahwin, baju pengantin, baju bertunang, atau baju raya.

Kualiti dan Harga..

Alang-alang membeli kain dari ‘oversea’ sudah pasti kita mahu bawa pulang kualiti terbaik untuk kita tunjukkan kepada rakan-rakan dan saudara-mara. Barulah ada ‘class’! Nanti tak ada lah cakap-cakap belakang “this type of cloth can buy at masjid india in cheaper price” hahaha

Bagi yang tidak pernah berkunjung ke Bandung atau baru hendak berjinak-jinak dengan pasaran kain lace di Bandung, di sini kami senaraikan ‘top picks’ 6 kedai (toko kain) yang menjual kain sulam dan…

View original post 393 more words

Cenderahati Yang Boleh Anda Beli Jika ke Kashmir

Kashmir seakan-akan menjadi satu trend dalam kalangan pelancong Malaysia pada masa kini. Mana tidaknya, sejak filem Bhajrangi Bhaiijan lakonan Salman Khan dan Harshali Malhothra banyak memaparkan betapa indahnya kawasan pergunungan yang seakan-akan Switzerland. Lokasi Kashmir terus menjadi perhatian ramai.

kashmir.jpeg Breathtaking Kashmir. Photo by fourwheeldriveindia

Tidak sah jika kita pergi melancong tanpa membawa pulang sedikit tidak, cenderahati atau ole-ole buat keluarga dan sahabat handai kan. Jom kami kongsikan, apa yang boleh anda beli di Kashmir.

1. Shawl /Pashmina

Kaum wanita pasti gemarkan pashmina. Siapa yang tidak teruja dengan pashmina yang cantik dan halus buatannya.

1 Photo by google image


2. Kain Sari

Sebut sahaja Negara India, pastinya kain sari mendahului carta sebagai cenderahati yang wajib dibawa pulang.

2 Photo by google image


3. Key Chain

Bagi penggemar Key Chain atau dikenali sebagai rantai kunci, jangan lepaskan peluang untuk anda dapatkan key chain ukiran kayu di Kashmir. Lebih-lebih lagi ianya berbentuk houseboat yang terdapat…

View original post 116 more words

Tips Melancong ke Negara China Ketika Musim Sejuk.

Negara China bukanlah destinasi pelancongan popular di kalangan pelancong yang ingin mencari aktiviti ketika musim sejuk. Namun begitu,tahukah anda, di Negara China terdapat beberapa cerun ski yang boleh dinikmati dan menyeronokkan?

Apa yang lebih utama, melancong ke Negara China ketika musim sejuk adalah sangat berbaloi kerana ia mengurangkan kesesakkan dan ternyata mengurangkan kos perbelanjaan!

Negara China mempunyai tarikan tersendiri ketika musim sejuk seperti Festival Musim Sejuk yang terbaik didunia. Ia mempunyai Kawasan musim sejuk yang dingin dan indah.

7513 Credit pic: Euromic

Seperti yang dinyatakan tadi, ia merupakan “low season” bagi aktiviti pelancongan yang menjadikan harga barangan dikurangkan dari biasa untuk menggalakkan perbelanjaan luar musim. Ia bermula pada bulan November dan berakhir pada awal March. Jadi, jika anda bercadang untuk membeli-belah di Negara Tembok Besar ini, musim sejuk ialah waktu yang terbaik.

Diskaun Hebat oleh Hotel dan Syarikat Penerbangan

Airline-Ticket-and-Hotel-Deal Credit pic : Google Image

Apa maksudnya ni ? Kebanyakkan…

View original post 290 more words

What’s Interesting in Austria? – Top 10 Things to Experience

Get to Know Austria…

Austria is a German-speaking country in Central Europe, characterized by mountain villages, baroque architecture, Imperial history and rugged Alpine terrain. Vienna, its Danube River capital, is home to the Schönbrunn and Hofburg palaces.

It has counted Mozart, Strauss and Freud among its residents. The country’s other notable regions include the northern Bohemian Forest, Traunsee Lake and eastern hillside vineyards.


Go to Vienna

Austria’s capital is famous for its cultural events, imperial sights, coffee houses, cosy wine taverns, and the very special Viennese charm.

Vienna’s prime landmarks are the gothic Stephansdom (St. Stephen’s Cathedral), the giant big wheel in the Prater (Vienna’s old recreational park), and the Spanish Riding School with its famous Lipizzaner horses.

In the heart of Vienna, 200m from the State Opera, you’ll find a unique, tropical oasis – the Imperial Butterfly House. In one of the world’s most beautiful Art Noveau palm houses…

View original post 645 more words

Where To Try Real Turkish Coffee In Istanbul?

turkish coffee world Turkish Coffee World

That Thick, Rich Taste of Brews

European countries developed their coffee brewing methods after deriving coffee drinking habit from the Turks; however, the method of brewing Turkish coffee has remained almost unchanged.

Derived from the Arabica bean and composed of a very fine grind, Turkish coffee has become famous all around the world for both its strong taste and its special methods of preparation and service.

c pichler - flickr Served with or without sugar, together with Turkish Delight. c_pichler/flickr

History of Turkish Coffee

Coffee was first brought to Istanbul in 1555 by two Syrian traders, and by the mid-17th century, it became an essential part of the Ottoman Court’s elaborate ceremonies.

The sultan was served ceremoniously served coffee by his coffee makers, and this coffee ritual also played a role in marriage customs to an extent that women in the harem received thorough training regarding how the perfect brew was…

View original post 579 more words

The Best Places to See the Aurora Borealis in Norway

Norway.

Norway is a Scandinavian country encompassing mountains, glaciers and deep coastal fjords. Oslo, the capital, is a city of green spaces and museums. Preserved 9th-century Viking ships are displayed at Oslo’s Viking Ship Museum. Bergen, with colorful wooden houses, is the starting point for cruises to the dramatic Sognefjord. Norway is also known for fishing, hiking and skiing.

nprway Norway

What is Aurora Borealis?

Aurora is a natural electrical phenomenon characterized by the appearance of streamers of reddish or greenish light in the sky, especially near the northern or southern magnetic pole. The effect is caused by the interaction of charged particles from the sun with atoms in the upper atmosphere. In northern and southern regions it is respectively called aurora borealis or Northern Lights and aurora australis or Southern Lights.

Check out these 11 best places to see the Aurora Borealis.


Svalbard

Svalbard is an island realm with…

View original post 1,340 more words

Insaf Kerana Sebiji Burger

Aku suke beger special cheese. Tapi aku xmau dia balut daging tu dengan telur yg telah dileperkan. Selalu aku akan minta, 'bang, daging special cheese satu, nak telur kat atas ya-- maksudnya telur benjo,-- sos xnk, mayonis ngn sayur ok. Bawang lebih' Bukan sahaja akan menjadikan beger tu lebih tebal, malah boleh dpt rasa beza... Continue Reading →

Positif, atau just State of Denial?

Manusia ni ada beza yg betul2 positif dan yg just bodoh (state of denial) Situasi: Selalu dibenci org, selalu dikhianati.. Org yg denial: Takde2..diorg tu bukan sengaja nak aniaya aku, si A, atau si B..maybe dia da masalah dalaman sebab tu dia bersifat kejam terhadap org lain.--dan terus fokus mencari2 sebab murni menghalalkan perbuatan buruk... Continue Reading →

Duit Tabung Masjid Milik Qariah Masjid Ka?

Selalu dengaq kan, duit tabung masjid tu dah macam jd hak milik qariah. Bukan nak bantu masyarakat sekeliling. Duk hias masjid mewah2 berlebihan. Tukaq kapet pun 40k. Org sedekah utk dipanjangkan kepada org susah. Bukan utk qariah claim tu hak depa Apa kata yg mai bawa duit nak sedekah kat masjid tu, ampa sedekah ja... Continue Reading →

Aku, dan Impian Kami

Aku balik kerja tadi kena melintas jalan besar Parking dekat kawasan perumahan depan office building. Setiap kali lalu situ nak pergi kat kereta, aku selalu berangan dapat beli rumah area situ. Rumah situ teres setingkat kecik je. Tak silap dalam dua bilik je satu rumah. Cukup la untuk aku dan kesayangan. Environment petang pun sangat... Continue Reading →

Ketika kamu memberi, kamu akan mendapatkan kebahagiaan yang lebih banyak dari pada kamu mengambil

Remaja itu melihat gurunya sambil mengusul : "Bagaimana kalau kita usik tukang kebun ini dengan sembunyikan kasutnya, kemudian kita berlindung di belakang rimbun? Dia datang, pasti terkejut...jom kita tengok bagaimana dia terkejut dan cemas! Hehe...". Guru yang alim dan bijak itu menjawab : "Anakku, tidak elok kita berseronok dengan mempermainkan orang, apatah lagi pada orang... Continue Reading →

Nak Merokok Merata Rata Di Pulau Pinang? — Fikir Lagi Sekali

Nak Merokok Merata Rata Di Pulau Pinang? -- Fikir Lagi Sekali Jangan Merokok Ikut Suka Ampa Merata-Rata, Satgi Kena Sia-Sia Saja.😂😂 Pihak Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang , menjalankan Operasi Penguatkuasaan Peraturan-peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004 (PPKHT), sebanyak 44 notis kesalahan di bawah Peraturan 22(2) telah dikeluarkan iaitu kesalahan merokok di kawasan Georgetown World Heritage... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑