It’s Totally Okay to Live an Average Life. Who Told You Otherwise?

At one point of time, aku tak perlu dah org accredited me. Aku tak perlu dah orang kata, Sabar, Kau sebenarnya ada bakat, ada potensi, Kau sebenarnya hebat Dah tak perlu. Pasal aku dalam satu titik di mana Aku dah terima diri aku secara total Aku terima aku begini. Aku akui hakikat. Ya aku x... Continue Reading →

Duit Tabung Masjid Milik Qariah Masjid Ka?

Selalu dengaq kan, duit tabung masjid tu dah macam jd hak milik qariah. Bukan nak bantu masyarakat sekeliling. Duk hias masjid mewah2 berlebihan. Tukaq kapet pun 40k. Org sedekah utk dipanjangkan kepada org susah. Bukan utk qariah claim tu hak depa Apa kata yg mai bawa duit nak sedekah kat masjid tu, ampa sedekah ja... Continue Reading →

Aku, dan Impian Kami

Aku balik kerja tadi kena melintas jalan besar Parking dekat kawasan perumahan depan office building. Setiap kali lalu situ nak pergi kat kereta, aku selalu berangan dapat beli rumah area situ. Rumah situ teres setingkat kecik je. Tak silap dalam dua bilik je satu rumah. Cukup la untuk aku dan kesayangan. Environment petang pun sangat... Continue Reading →

Ketika kamu memberi, kamu akan mendapatkan kebahagiaan yang lebih banyak dari pada kamu mengambil

Remaja itu melihat gurunya sambil mengusul : "Bagaimana kalau kita usik tukang kebun ini dengan sembunyikan kasutnya, kemudian kita berlindung di belakang rimbun? Dia datang, pasti terkejut...jom kita tengok bagaimana dia terkejut dan cemas! Hehe...". Guru yang alim dan bijak itu menjawab : "Anakku, tidak elok kita berseronok dengan mempermainkan orang, apatah lagi pada orang... Continue Reading →

MusMuncitMek! — Part 1

waktu kami berdua bertemu, memang bukan waktu yang terbaik. pasal apa, sorang sangat vulnerable dan tak percaya cinta. bagi aku, kahwin untuk dapat zuriat so aku tak berseorangan yang lagi sorang, selalu ada trust issues. tak percaya perempuan. juga tak percaya pada cinta sejati.bagi dia semua perempuan pandang harta pandang rupa kenal since 2016. tapi... Continue Reading →

Seorang lelaki telah menemui mayat… – Senarai Semak Sebelum Membeli Rumah yang Dilelong

Senarai Semak Sebelum Membeli Rumah yang Dilelong Walaupun banyak kelebihannya membeli rumah yang dilelong, antaranya harga yang lebih murah, pembelian rumah lelong juga mempunyai risikonya. Jika anda merancang untuk membeli rumah yang dilelong, berikut merupakan senarai perkara-perkara yang perlu anda beri perhatian. Membeli rumah mungkin suatu yang anda lakukan sekali seumur hidup. Jadi, pastikan anda... Continue Reading →

Rumah Lelong – 10 Langkah yang Perlu Diambil untuk Menyertai Pembidaan Rumah Lelong

10 Langkah yang Perlu Diambil untuk Menyertai Pembidaan Rumah Lelong Kenal pasti rumah yang bakal dibeli – Anda boleh kenal pasti rumah-rumah yang dilelong di platform-platform seperti lelongtips dan auctionlist. Selain itu, maklumat-maklumat ini juga diiklankan di akhbar. Buat kajian mengenai rumah tersebut – Dapatkan pengisytiharan jualan (POS), dan dapatkan carian hakmilik rumah tersebut. Ini... Continue Reading →

Bankruptcy – Dimana Untuk Dapatkan Pertolongan Sekiranya Anda Risau Akan Diisytiharkan Muflis?

Dimana Untuk Dapatkan Pertolongan Sekiranya Anda Risau Akan Diisytiharkan Muflis? Menjadi individu yang telah diisytihar muflis sangat menyusahkan dan ia akan mengambil masa yang lama untuk pulihkan kewangan anda serta keluarkan diri anda dari senarai muflis. Jika anda rasa anda sedang kearah bakal diisyitharkan muflis, ikuti tips dibawah untuk mengetahui bagaimana anda boleh dapatkan pertolongan... Continue Reading →

Bankruptcy – Apakah Sebab Utama Rakyat Malaysia Diisytihar Muflis?

Apakah Sebab Utama Rakyat Malaysia Diisytihar Muflis? Kebanyakan rakyat Malaysia yang diisytiharkan muflis merupakan dalam lingkungan umur 35-44 tahun (35.25%), sementara 25-34 tahun adalah yang kedua terbanyak (22.52%). Majoriti kes muflis di Malaysia disebabkan oleh pinjaman kenderaan, ini oleh kerana tunggakan hutang pinjaman kenderaan yang tidak dijelaskan. Selain daripada itu, sebab lain rakyat Malaysia diisytiharkan... Continue Reading →

Bancruptcy – Apa Akan Terjadi Setelah Seseorang Diisytiharkan Muflis?

Apa Akan Terjadi Setelah Seseorang Diisytiharkan Muflis? Diisytiharkan muflis bermaksud individu tersebut akan dikenakan berbagai halangan. Berikut adalah apa yang akan terjadi setelah individu telah diisytiharkan muflis: Dibawah Pengawasan Ketua Pengarah Insolvensi  Setelah diisytiharkan muflis, individu tersebut akan berada dibawah pengawasan Ketua Pengarah Insolvensi (KPI). KPI akan mentadbir semua asset individu tersebut dan mengendalikannya untuk... Continue Reading →

Bancruptcy – Apa Itu Muflis?

Apa itu Muflis Ia merupakan proses dimana penghutang (individu yang berhutang wang kepada pemiutang) diisytiharkan muflis berikutan arahan mahkhamah yang dikenali sebagai Perintah Penghukuman dari Mahkhamah Tinggi terhadap individu tersebut. Berikut adalah kriteria yang akan menyebabkan seseorang individu diisytiharkan muflis di Malaysia: Tidak berupaya untuk melangsaikan hutang berjumlah tidak kurang dari RM50,000. Tempoh masa lebih... Continue Reading →

Nak Merokok Merata Rata Di Pulau Pinang? — Fikir Lagi Sekali

Nak Merokok Merata Rata Di Pulau Pinang? -- Fikir Lagi Sekali Jangan Merokok Ikut Suka Ampa Merata-Rata, Satgi Kena Sia-Sia Saja.😂😂 Pihak Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang , menjalankan Operasi Penguatkuasaan Peraturan-peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004 (PPKHT), sebanyak 44 notis kesalahan di bawah Peraturan 22(2) telah dikeluarkan iaitu kesalahan merokok di kawasan Georgetown World Heritage... Continue Reading →

BEKERJA MAKAN GAJI ATAU BEKERJA SENDIRI? – DILEMA

kebanyakan dari kita memulakan kerjaya pada awal usia berkerja dengan orang. samaada dari sekecil-kecil syarikat kepada sebesar-besar organisasi malah ada sampai ke peringkat internasional. akan sampai satu tahap dalam hidup, bilamana kita rasa bosan bekerja dengan orang dan mahu memulakan perniagaan sendiri. tapi sebelum itu ada beberapa perkara perlu anda telusi dari pelbagai sudut. antaranya:... Continue Reading →

Berita Baik!! Cara-cara Nikah Gantung Mengikut Islam

Pasangan kekasih yang belum bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami-isteri (contoh: sedang belajar, tinggal berjauhan dan sebagainya) mempunyai tiga pilihan: Berpasangan sebagai kekasih Bertunang Nikah Khitbah (atau nikah gantung) Sekiranya berpasangan sebagai kekasih atau bertunang, hubungan belum halal dan pencegah maksiat boleh dakwa di mahkamah syariah sekiranya ditangkap berkhalwat. Selain itu, syaitan senantiasa berbisik mengajak... Continue Reading →

TIPS TERBAIK LANGSAI HUTANG MENGGUNAKAN TEKNIK SNOWBALL — FB Mohd Kauthar Rozmal

LANGSAI HUTANG GUNA TEKNIK SNOWBALL Sebelum melabur, hutang juga merupakan salah satu aspek yang perlu diuruskan. Kalau melabur sahaja tapi hutang keliling pinggang tak guna juga. Tidak dinafikan ramai antara kita yang dibelenggu hutang, keluar sahaja U sudah menanggung hutang. Kemudian setelah mendapat pekerjaan, kita tambah hutang baru lagi seperti kad kredit (swipe beli iphone)... Continue Reading →

Betul Ke Perut Boroi Tanda Bahagia? — Fb Diane Sera

Pernah dengar kan, netizen melabelkan: "Perut boroi tandanya bahagia." . Based on science facts, perut boroi tandanya too much hormones stress dirembeskan dalam badan korang. Nak2 yang boroi ke depan tu. Toksah nak sedapkan hati sangatlah memutarbelitkan fakta sains. . Lelaki yang mempunyai ukurlilit perut lebih dari 40inchi dan 35inci bagi wanita, perut korang dalam... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑