[Mortgage] – CARA UBAH PINJAMAN KONVENSIONAL KEPADA PEMBIAYAAN ISLAMIC. — Ikmal Jamil

Kredit kepada: Facebook Ikmal Jamil CARA UBAH PINJAMAN KONVENSIONAL KEPADA PEMBIAYAAN ISLAMIC. Izinkan saya menjawab salah satu komen yang ada di posting saya. Saya tepek sekali sekali komen kawan saya tu. Secara ringkasnya, sahabat kita ini bertanyakan beberapa soalan seperti di bawah ini: >SOALAN 1: Macam mana nak ubah pinjaman perumahan non-Islamic (conventional) kepada pembiayaan... Continue Reading →

Kau ingat kau banyak rumah, boleh perlekeh org lain? Ni nak sampaikan pesan, neraka kirim salam..

"Kau asal cuti bukan main melancong sana sini. Makan mahal-mahal, berhabis duit sakan apa yang disimpan. Kereta tak nak kalah. Gaya hidup nak mewah. Tapi rumah tak beli-beli juga. Ada satu pun kongsi nama. Aku walau pakai Myvi second hand, walau tak melancong ke sana sini, walau tak makan yang mahal-mahal, tapi rumah dah tiga.... Continue Reading →

Seorang lelaki telah menemui mayat… – Senarai Semak Sebelum Membeli Rumah yang Dilelong

Senarai Semak Sebelum Membeli Rumah yang Dilelong Walaupun banyak kelebihannya membeli rumah yang dilelong, antaranya harga yang lebih murah, pembelian rumah lelong juga mempunyai risikonya. Jika anda merancang untuk membeli rumah yang dilelong, berikut merupakan senarai perkara-perkara yang perlu anda beri perhatian. Membeli rumah mungkin suatu yang anda lakukan sekali seumur hidup. Jadi, pastikan anda... Continue Reading →

Rumah Lelong – 10 Langkah yang Perlu Diambil untuk Menyertai Pembidaan Rumah Lelong

10 Langkah yang Perlu Diambil untuk Menyertai Pembidaan Rumah Lelong Kenal pasti rumah yang bakal dibeli – Anda boleh kenal pasti rumah-rumah yang dilelong di platform-platform seperti lelongtips dan auctionlist. Selain itu, maklumat-maklumat ini juga diiklankan di akhbar. Buat kajian mengenai rumah tersebut – Dapatkan pengisytiharan jualan (POS), dan dapatkan carian hakmilik rumah tersebut. Ini... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑