[Mortgage] – CARA UBAH PINJAMAN KONVENSIONAL KEPADA PEMBIAYAAN ISLAMIC. — Ikmal Jamil

Kredit kepada: Facebook Ikmal Jamil CARA UBAH PINJAMAN KONVENSIONAL KEPADA PEMBIAYAAN ISLAMIC. Izinkan saya menjawab salah satu komen yang ada di posting saya. Saya tepek sekali sekali komen kawan saya tu. Secara ringkasnya, sahabat kita ini bertanyakan beberapa soalan seperti di bawah ini: >SOALAN 1: Macam mana nak ubah pinjaman perumahan non-Islamic (conventional) kepada pembiayaan... Continue Reading →

Your TikTok Account Always Been Deleted for No Reason? Try This..

I am nobody but i just wanna try to help. I have read somewhere that TikTok users complaining about their account has been banned or deleted for no reason If you are having the same problem, maybe you could try any of these solution below: 1. Username Change your username into your real name instead... Continue Reading →

Phone Scam

#SharingIsCaring #PleaseShare dengan orang tersayang *PENIPUAN TERBARU* *SILA BERHATI2 !!* Contoh di bawah ini adalah apa yang berlaku kepada seseorang, dia sendiri yg bercerita: Saya menerima panggilan daripada seseorang yang mendakwa bahawa dia berasal drp sykt pembekal perkhidmatan mudah alih dan dia minta saya menutup telefon saya selama *2 jam* untuk kemas kini data internet... Continue Reading →

Cincau Sebagai Penawar Alternatif Darah Tinggi

#SharingIsCaring #PleaseShare dengan orang yang tersayang. . P/s : setiap badan tak sama penerimaan terhadap makanan sejuk, sila cuba sehari dua dulu, jika tidak serasi, berhenti pengambilan serta merta! . CINCAU PENAWAR DARAH TINGGI -Info Kesihatan- Bacalah, Amat bermanfaat "Maklumat terbaru yang aku perolehi setelah lama mencari penawar untuk mak mentua aku ni. Sebelum tu... Continue Reading →

Tips Kereta – Apa Beza Timing Belt Dan Timing Chain?

Dipetik daripada FB Ruzlan Abd Rahman . . TIMING CHAIN Tidak perlu ditukar selagi belum berbunyi nyaring. Timing chain boleh bertahan sekurang-kurangnya sehingga 400,000 km atau lebih. . Timing chain terletak di dalam enjin. Jadi ia terendam sekali dengan minyak enjin. Selagi minyak enjin (minyak hitam) ditukar mengikut jadual dan menjaga kuantitinya dalam enjin, lagi... Continue Reading →

Tips Kereta – Coolant System

Hye assalamwallaikum smua...malam ni saya nak review sikit tentang penjagaan dan bagaimana memilih coolant yang bagus untuk engine cooling system korang... Seperti sblm2 kes2 engine overheat adalah di sebab beberapa faktor: 1) Masalah utama adalah tiada coolant dlm engine cooling system.. 2)selalu org nak budget..isi air paip jer dlm radiator...kebanyakan nya beraggapan..sama jer air..sbnrnya tanggapan... Continue Reading →

The Powerful of Vision Board

Vision Board (VB) Aku pernah buat sekali je vb ni tu pun dalam diari kerja aku (planner) Aku kerja bahagian sales jadi kemana2 ada dua benda penting yg selalu kena ada disisi. 1. Handbag. 2. Planner/diary Aku buat vision board versi lukis sendiri takda la aku gunting majalah ke apa api hasilnya mashaAllah. Aku tak... Continue Reading →

Pesan Ebit Liew Jika Ingin Menceraikan Isteri

Sedih pilu menangis sangat bila terbaca kisah sesiapa ceraikan isteri sedang mengandung untuk berkahwin lain. Cuba bayangkan kita diuji mak ayah kita bercerai kini. Apa perasaan kita. Jika kita dah tua ini rasa begitu. Bagaimana satu hari nanti anak yang tak tahu apa-apa itu nak faham. Hadiah paling mahal ibubapa kepada anaknya ialah didikan agama... Continue Reading →

Self Sabotage

What Is Self-Sabotage? / Apa Itu Sabotaj Diri? Behavior is said to be self-sabotaging when it creates problems in our life and interferes with long-standing goals. Among the most common self-sabotaging behaviors are procrastination, self-medication with drugs or alcohol, comfort eating, and forms of self-injury such as cutting. These acts may seem helpful in the... Continue Reading →

Apa Yang Kita Perlu Buat Jika Ada Orang Kafir Hina Nabi Yang Kita Cintai?

#copyandpaste kredit to article owner. Sebelum saya dan isteri berangkat ke luar negara untuk menyambungkan pelajaran, kami sering ke ceramah-ceramah agama. Saya masih ingat diakhir satu ceramah, seorang daripada pendengar menanyakan soalan "Ustaz, kalau kita dengar orang menghina nabi, apakah yang sewajarnya kita lakukan pada dia?" Lalu ustaz itu tersenyum dan berseloroh "Kalau macam tu... Continue Reading →

Tips – Panduan Ringkas Mengisi E-Filing LHDN

Tips panduan ringkas mengisi e-filing bagi newbie & elak penalti di bawah seksyen S.113(2) 👇👇👇 1. Perkerja bergaji RM3,000-00 ke atas dan sudah berkerja setahun dan keatas yang belum mendaftar E-filing, bolehlah hadir ke Pejabat LHDN untuk mendaftar dan dapatkan No. Cukai Pendapatan, dan password E-Filing. 2. Untuk yang pertama kali buat E-Filing, boleh lah... Continue Reading →

Isu Semasa – Intisari Debat AntiVax Dr Musa dan Dr Huda dalam Analisis TV AlHijrah

ANALISA TV ALHIJRAH VAKSIN: PERLINDUNGAN ATAU KEMUDARATAN Bagaimana saya menganalisa perbincangan semalam? 1. Sejak beberapa hari lepas, saya ada beritahu rakan-rakan doktor, apa sebenarnya yang dimahukan di akhir rancangan ini nanti. Saya bimbang bila antivaksin diberi peluang ke udara secara langsung untuk menyampaikan idea mereka.Tapi saya silap. Wakil mereka itu langsung tak ada idea! 2.... Continue Reading →

Inilah Tanda-Tanda Kiamat Menurut Al Quran dan Hadis! – Perhatikan Tanda No.9

Menurut hadits Rasulullah SAW ada 10 tanda atau perkara mengenai hari kiamat, diantaranya munculnya asap (dukhan) yang mematikan, munculnya Dajjal makhluk yang matanya buta sebelah, lahirnya bintang bumi (dabbah) yang memiliki sifat dan bentuk yang lain dari biasanya, terbitnya matahari dari barat, turunnya Isa bin Maryam, munculnya Ya’juj dan Ma’juj. Selain itu, akan adanya tiga... Continue Reading →

Cara dan Prosedur Penangguhan Bayaran Balik PTPTN

Semak dahulu kelayakan penangguhan bayaran balik samaada anda layak atau tidak untuk memohon penangguhan... Bil Kategori Kelayakan Tempoh Penangguhan 1. Peminjam yang telah menamatkan pengajian terdahulu dan menyambung semula pengajian secara sepenuh masa. Sepanjang tempoh pengajian baru. 2. Peminjam yang mengikuti kursus berkembar secara 2+1 atau 2+2 yang memerlukan peminjam tersebut meneruskan pengajian di luar... Continue Reading →

Facts About Andaman and Nicobar Islands!

The Andaman and Nicobar Islands are one of the most mysterious places on Earth. Unlike other globally popular tropical destinations, most of these islands is completely unexplored. There are about 572 islands and only around 36 of them are inhabited. moreover, access to Nicobar is granted only exclusively for research and survey, so its hard... Continue Reading →

[Tips] Putus Tunang? “Apa Yang Perlu Saya Lakukan?”

Putus tunang boleh saman Ada undang-undang yang diperuntukkan untuk kes2 putus tunang Jadi, orang dah putus kan dengan kita tanpa sebab-sebab yang jelas, maka jangan bersedih jangan meroyan jangan dok viral-viral Langkah pertama, Ketepikan emosi, Langkah kedua, failkan tuntutan saman Jikalau pihak perempuan yang putuskan pertunangan: Lelaki boleh menuntut kembali kesemua belanja yang telah dikeluarkan... Continue Reading →

[Kehidupan] 10 Dugaan Semasa Bertunang

Artikel asal oleh: Sirap Limau dot com Zaman bertunang sebenarnya adalah fasa perkenalan dan persediaan bagi pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Dari segi agama Islam, bertunang disebut ‘khitbah’ dalam bahasa Arab yang bermaksud permulaan kepada pernikahan yang merujuk kepada proses ‘melamar’ seseorang wanita oleh pihak lelaki. Rata-rata alim ulama menyatakan bahawa hukum bertunang adalah... Continue Reading →

[Kehidupan] Jangan Benci Terhadap Orang Yang Sering Melakukan Maksiat, Tapi Bencilah Pada Perbuatannya Saja

dipetik daripada https://humairoh.com/bencilah-maksiat-tapi-sayangi-pendosanya-musuh-kita-adalah-kemaksiatan-dan-bukan-pendosanya/ Banyak orang yang membenci orang lain hanya karena ia telah berbuat sesuatu yang dibenci oleh Allah. Yaps, bencilah perbuatan maksiat tapi jangan sampai kita salah mengartikan bahwa kita juga boleh membenci orang sebab ia sudah melakukan kemaksiatan, karena hal ini sudah menjadi salah kaprah dalam kehidupan masyarakat kita. Padahal yang benar adalah,... Continue Reading →

[Kehidupan] Anak Wajib Mentaati Ibu Bapa Yang Bermaksiat — Reblog from muslimcambodiablog

BILA ORANG TUA BERBBUAT MAKSIAT. APA YANG HARUS DILAKUKAN ANAK? Terkadang seorang anak harus menghadapi orang tua yang belum mengerti tentang ajaran Islam. Sebagai akibatnya, ia harus menyaksikan orang yang sangat ia cintai dan hormati melakukan perbuatan maksiat atau menghalang-halangi si anak dari perbuatan amal shaleh. I. RUANG LINGKUP PENGERTIAN BERBAKTI KEPADA ORANG TUA Pengertian... Continue Reading →

[Dunia] Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor

Facebook dipenuhi dengan cerita Khabib Nurmagomedov dan Conor McGregor. Siapa mereka? Dan kenapa panas betul hal mereka berdua hari ini? Baik, ini cerita ringkas mengenai mereka. Conor McGregor ni seorang petarung UFC yang menganggap dirinya King. Dia berdendam dengan seorang petarung dari Rusia, Khabib yang juga beragama Islam. Si Conor ini menyerang peribadi Khabib berbulan-bulan... Continue Reading →

Apa Itu Syukur? Bagaimana Cara Bersyukur, dan Apa Kesan Syukur Ke Atas Kita?

Apa itu syukur? daripada tazkirahskpc3, syukur bermaksud: Memuji, berterima kasih dan merasa berhutang budi kepada Allah (s.w.t) atas kurniaan-Nya, bahagia atas kurniaan tersebut dan mencintai-Nya dengan melaksanakan ketaatan kepada-Nya. Bersyukur (berterima kasih), kepada sesama manusia lebih cenderung kepada menunjukkan perasaan senang menghargai. Adapun bersyukur kepada Allah (s.w.t) lebih cenderung kepada pengakuan bahawa semua kenikmatan adalah... Continue Reading →

7 Kesilapan Yang Sering Dilakukan Oleh Mereka Yang Berusia 30-an

Sekiranya anda seperti kebanyakan mereka yang berusia 30 tahun, anda mungkin menghabiskan masa 20 tahun menamatkan persekolahan dan memperolehi segulung ijazah, mencari pekerjaan pertama anda, mengambil risiko, membuat simpanan kewangan dan melancong. Sekarang apabila berusia 30-an, anda akan “bergerak” ke alam yang berbeza. Ini adalah tahun-tahun untuk mengukuhkan diri anda dalam kerjaya anda dan mula... Continue Reading →

Malaysian, Have Courtesy A Bit, Please

Kalau kita tak mampu melakukan perkara-perkara hebat, Cukuplah sekadar melakukan perkara-perkara kecil secara hebat. Contoh, 1. Walaupun kereta kita kereta viva, bawalah dengan berhemah, mengikut undang2, dan sentiasa berwaspada supaya tak menyusahkan pengguna lain. 2. Lepas makan dekat restoren makanan segera (fast food), buang sendiri all the burger wrappers, bekas minuman, utk keselesaan pengunjung lain... Continue Reading →

Small Indoor Plants

Small Indoor Plants types of plant that suitable for your office cubicle Jade Plant African Violet Peace Lily Chinese Evergreen English Ivy Parlor Palm Snake Plant Gerber Daisy Cactus

Bankruptcy – Dimana Untuk Dapatkan Pertolongan Sekiranya Anda Risau Akan Diisytiharkan Muflis?

Dimana Untuk Dapatkan Pertolongan Sekiranya Anda Risau Akan Diisytiharkan Muflis? Menjadi individu yang telah diisytihar muflis sangat menyusahkan dan ia akan mengambil masa yang lama untuk pulihkan kewangan anda serta keluarkan diri anda dari senarai muflis. Jika anda rasa anda sedang kearah bakal diisyitharkan muflis, ikuti tips dibawah untuk mengetahui bagaimana anda boleh dapatkan pertolongan... Continue Reading →

Bankruptcy – Apakah Sebab Utama Rakyat Malaysia Diisytihar Muflis?

Apakah Sebab Utama Rakyat Malaysia Diisytihar Muflis? Kebanyakan rakyat Malaysia yang diisytiharkan muflis merupakan dalam lingkungan umur 35-44 tahun (35.25%), sementara 25-34 tahun adalah yang kedua terbanyak (22.52%). Majoriti kes muflis di Malaysia disebabkan oleh pinjaman kenderaan, ini oleh kerana tunggakan hutang pinjaman kenderaan yang tidak dijelaskan. Selain daripada itu, sebab lain rakyat Malaysia diisytiharkan... Continue Reading →

Bancruptcy – Apa Akan Terjadi Setelah Seseorang Diisytiharkan Muflis?

Apa Akan Terjadi Setelah Seseorang Diisytiharkan Muflis? Diisytiharkan muflis bermaksud individu tersebut akan dikenakan berbagai halangan. Berikut adalah apa yang akan terjadi setelah individu telah diisytiharkan muflis: Dibawah Pengawasan Ketua Pengarah Insolvensi  Setelah diisytiharkan muflis, individu tersebut akan berada dibawah pengawasan Ketua Pengarah Insolvensi (KPI). KPI akan mentadbir semua asset individu tersebut dan mengendalikannya untuk... Continue Reading →

Bancruptcy – Apa Itu Muflis?

Apa itu Muflis Ia merupakan proses dimana penghutang (individu yang berhutang wang kepada pemiutang) diisytiharkan muflis berikutan arahan mahkhamah yang dikenali sebagai Perintah Penghukuman dari Mahkhamah Tinggi terhadap individu tersebut. Berikut adalah kriteria yang akan menyebabkan seseorang individu diisytiharkan muflis di Malaysia: Tidak berupaya untuk melangsaikan hutang berjumlah tidak kurang dari RM50,000. Tempoh masa lebih... Continue Reading →

Hukum Anak Kambing Menyusu Ibu Anjing

Jumaat, 14 Jun 2013 915 : HUKUM ANAK KAMBING YANG MENYUSU PADA ANJING PERTANYAAN Bagaimana hukum anak kambing yang menyusu kepada anjing ? Anak kambing yang menyusu pada anjing.. hukumnya sama dgn Jallalah (Hewan Pemakan Kotoran / Najis). Dan mengenai daging anak kambing tersebut tetap dihukumi tidak najis menurut qaul ashah, yakni halal atau boleh... Continue Reading →

WordPress.com.

Up ↑